Utrolig meget ur for 600 kr.

8.000 brugte mobiler til børn i nød

TDC og Børns Vilkår har stor succes med at indsamle folks og virksomheders gamle mobiltelefoner, sælge dem til genbrug og lade pengene gå ubeskåret til arbejdet med at give børn et positivt og trygt online liv.

Det viser sig nemlig, at især børn er sårbare over for misbrug i sociale medier. De skal ofte have hjælp til at vide, hvordan man opfører sig på nettet og, hvordan man håndterer ubehagelige oplevelser i det digitale liv.

Samtidig er forældre sjældent klædt ordentligt på til at guide deres børn i anvendelsen af internets både gode og dårlige sider.

I sommeren 2017 lancerede TDC Group og organisationen Børns Vilkår derfor en indsamling af brugte mobiltelefoner. De bliver solgt til genanvendelse og pengene går ubeskåret til Børns Vilkår, hvor man tilbyder forældre gratis kurser og online undervisning i at støtte børn i deres online liv.

Indtil videre er der indsamlet 8.192 gamle telefoner via Mobilindsamlingen, hvoraf de seks pct. er iPhones, fem pct. Samsung mobiler og tre pct. brugte Nokia enheder. 79 pct. af de donerede telefoner er mellem 10 og 20 år gamle.

Selvom de er gamle og slidte, kan 91 pct. af delene i en telefon tages i brug igen. 97 pct. af resten kan enten anvendes som reservedele eller omsmeltes. Hvad de færreste er klar over, er nemlig, at telefoner indeholder værdifulde ædelmetaller som guld, sølv, platin osv.

Ifølge TDC bliver kun 15 pct. af alle mobiltelefoner genanvendt på verdensplan. Så den danske kampagne hjælper ikke kun børn på internet, men også den globale natur og miljøet.

TDC og Børns Vilkår har i det seneste halve år haft flere tusinde forældre gennem de første kurser om børns online-liv. Kurserne er nødvendige, for Børns Vilkår får ofte via Børnetelefonen henvendelser fra børn, som har det noget ubehageligt på nettet. Over halvdelen af disse børn går alene med deres uhyggelige oplevelse og ikke har en voksen eller en ven at tale med om det.

TDC regner med, at der fortsat ligger hundrede-tusindvis af mobiler i skuffer og skabe, hvor de er blevet gemt, fordi folk har fået nye smartphones. Disse gamle telefoner kan gøre gavn i både genbrug og støtte til børn på internet.

Mobilindsamlingen fortsætter i resten af 2018, og folk er velkomne til at aflevere de gamle mobiler i en af de 45 YouSee butikker landet over. Alle mobiltelefoner kan bruges – også selvom de ikke længere virker.

Man kan også donere sin gamle mobil i en af TDC’s fire YouSee On Tour biler eller som erhvervsdrivende i et af TDC’s 15 Erhvervscentre.

Endelig kan gamle telefoner afleveres hos Børns Vilkår eller ENIGMA – Museum for Post, Tele & Kommunikation  – samt hos Dansk Erhverv….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Utrolig meget ur for 600 kr.