Verdens mobil koster 2000 kr.

Dit klima i hånden

Hvis man har oplevet smog i en asiatisk storby, er det det rene vand at stå og indånde luften på Københavns Rådhusplads i myldretiden. Det er bestemt ikke uden grund, at vi ser flere og flere fotos af kinesere og japanere gå rundt med maske for ansigtet.

Derfor er det vel bare oplagt, at verdens mindste og nyeste luft-måler (”Air Quality Monitor”) er udviklet i en asiatisk storby med masser af trafik – Seoul i Sydkorea.

PiCO er en lille terning med masser af elektronik og ekstremt følsomme sensorer, der kan registrere støvpartikler ned til PM10 og PM2.5 størrelse.

Desuden fanger PiCO de såkaldte Volatle Compounds (VOC) og CO2 koncentrationer samt holder et vågent øje med temperatur, luftfugtighed og barometer stand i det område, hvor man befinder sig.

PiCO leveres med en smartphone app, hvor luftkvaliteten vises både som tal og grafik. Det tager kun få sekunder at måle den lokale luft, og app’en giver samtidig en vejr- og forurenings-udsigt baseret på telefonens GPS placering.

Man kan have PiCO med sig i lommen eller tasken, hvor terningen kommunikerer med mobilen via Bluetooth. Man kan også montere direkte i toppen af telefonen, eller man kan anbringe luftmåleren sammen med et lille Power Bank batteri og have den stående fast i f.eks. kontorlokaler med rygere.

Indeni PiCO sidder den seneste nye high-tech med bl.a. laser partikel sensorer, MEMS metal oxid gas sensorer og CMOSens sensorer. Præcisionen er fin, og værdier fra PiCO kan sagtens indgå i officielle klima-oversigter fra f.eks. kommuner eller ministerier.

PiCO folkene har samtidig allieret sig med BreezoMeter. Det er en global online service, der overvåger luft-forurening i mange lande og tilbyder et Air Quality Index (AQI) via internet. AQI bygger bl.a. på klima-data indsamlet af satellitter, klimastationer og trafik kontrolstationer over hele kloden.

Man kan i øjeblikket forudbestille en PiCO til favørpris via iværksætter portalen Indiegogo. Prisen er 99 USD eller ca. 600 kroner. Levering vil ske til april….

http://https://www.youtube.com/watch?v=HOMum0MYTsk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens mobil koster 2000 kr.