Sony PSP anno 2019?

Lad Kevin passe på jeres hjem

Hvert år ved juletiden genudsendes de populære  ”Alene Hjemme” film med den lille opfindsomme Kevin McCallister i hovedrollen og to mildest talt uheldige indbrudstyve som modstandere.

Når vi har grinet færdige over Kevins spilopper og tyvene, som har fået strygejern i hovedet og bagdelen fyldt med søm, kan det være, at en mere seriøs tanke strejfer os. For hvad med vores egen bolig – er den sikret godt nok, når vi ikke selv er hjemme?

Tyske Mitipi har opkaldt sin nye intelligent boligsikring efter lille Kevin fra filmene. Det er en trådløs Bluetooth højttaler, der gemmer på hemmeligheder, som kan overraske alle kriminelle, der har tænkt sig at begå indbrud i det hus, hvor Kevin står.

Når man forlader sit hjem i nogle timer eller i en længere periode, vil Kevin – altså højttaleren – styre boligens lys, tænde og slukke for tv-apparatet, spille musik og/eller typiske lyde fra husholdningen, som får det til at se ud, som om der er nogen hjemme.

Skulle indbrudstyven være blind, døv eller bare ligeglad og fortsætte sit forehavende, kan Kevin kobles til f.eks. bevægelses-sensorer og en alarm, der både larmer og advarer beboere eller politi via internet.

Mitipi anbefaler, at Kevin placeres i et rum, hvor den vil være mest effektiv. Det vil sige, at lokalet skal have vinduer og gerne må være vendt ud mod et område, hvor tyve typisk vil færdes. Kevin spiller nemlig en hel sekvens af lyde og lys, som gerne må kunne ses og høres.

Kevin programmeres ved hjælp af en smartphone app, hvor man bl.a. kan bestemme, om højttaleren skal simulere, at den står i en dagligstue, i soveværelset, i køkkenet eller i et teenager hjem med høj musik. Kevin indeholder hundreder af lyd- og lys-sekvenser, der sørger for, at effekterne sjældent er de samme. Afveksling er naturlig og mere skræmmende, mener Mitipi.

På Kevins ryg er placeret forskellige paneler med LED-lamper, der kan simulere det typiske lys i en bolig, hvor beboerne er hjemme – tv’et, der flimrer, lamper som tændes og slukkes osv. Den tilsvarende lydkulisse kommer fra Kevins forside.

Udefra ligner Kevin mange andre trådløse højttalere. Den er måske lidt større end gennemsnittet, og lydkvaliteten skulle være helt ok, når man streamer musikken fra en smartphone. Kevin kan tilmed spille højere end gennemsnittet af almindelige Bluetooth bokse.

Når kigger på ryggen af Kevin afsløres, at vi ikke står med en helt almindelig trådløs højttaler. Der er stik til at forbinde eksterne lamper og flere grupper af indbyggede LED-paneler, der kan projicere lys-sekvenser op på vægge, lofter, vinduer osv. Desuden har Kevin Wi-Fi, så man kan fjern-styre ham, selvom man selv er mange kilometer derfra.

Mitipi er ved at forberede en lancering af Kevin på iværksætter portalen Kickstarter. Her vil alle interesserede fra om et par uger kunne købe den smarte højttaler til favørpris, hvis de forudbestiller et eksemplar. Prisen afsløres først på startdagen ….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony PSP anno 2019?