OnePlus’ webshop blev hacket

Trafiksikker rygsæk til cyklister

Jeg vil ikke her komme ind på den stående politiske diskussion om, hvorvidt det skal være forbudt at lytte til musik i øretelefoner, når man cykler i trafikken – drevet frem af Dansk Folkeparti.

Blot konstatere, at en del cyklister spiller så højt i deres hørebøffer, at alle andre på både cykelsti og fortov kan lytte med. De pågældende kan i hvert fald ikke høre, hvis f.eks. en personbil dytter, eller en lastbil nærmer sig bagfra.

I stedet vil jeg præsentere en ny trafiksikker gadget, der er oplagt for alle dem, som cykler med rygsæk på.

Designerne fra Uncommon Goods har nemlig kreeret en rygsæk med indbygget stort LED-display, der viser, hvilken retning cyklisten vil køre. Lidt som blinklys på en bil – bare endnu mere fleksibel.

Uncommon’s ”Turn Signal Commuter Backpack” kan nemlig ikke kun vise, når cyklisten vil dreje eller skifte bane – med store grønne pile til venstre eller højre. Displayet kan også indikere kørsel ligeud, og når cyklisten bremser. I sidstnævnte tilfælde skifter LED-rækkerne farve til alarmerende rødt – som bremselyset på et motordrevet køretøj.

Pilen og lyset på rygsækken styres trådløst fra en lille boks, som man let placerer på cykelstyret. Bremses der hårdt op, behøver cyklisten ikke engang at trykke på stopknappen. Via accelerator sensorer opdager Uncommon nyheden automatisk, at hastigheden sænkes drastisk – og tænder straks det røde lyd bagpå.

Selve rygsækken er fremstillet af solidt og let kunststof, der er både vand- og vindtæt. Indenbords er der 20 liter plads, der er godt fordelt på bl.a. en tyky foret afdeling til laptops og særlige lommer til solbriller, smartphones, vandflasker og en Power Bank, der kan oplade mobilen, mens man cykler.

Den smarte og trafiksikre rygsæk, der hedder Moonride på det franske marked, koster 850 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus’ webshop blev hacket