Brother satser på sort/hvid

Verdens vildeste lyd under tv’et

Vi kan hurtigt blive enige om, at lyden fra moderne tv ofte er lige så tynd som selve skærmen. Det er jo derfor, at folk forbinder fjernsynet til deres stereo-anlæg, putter trådløse højttalere på eller anbringe en ”lydbjælke” – undskyld soundbar – under skærmen.

Netop soundbars er der åbenbart åbnet en krig på. Ikke nødvendigvis på prisen, men på kvaliteten af lyd og bjælkernes størrelse og ydelse. Her er der kommet en helt ny superklasse, der kan minde lidt om, at bilfabrikkerne også helst skal skulle smykke sig med en stærk sportsvogn i toppen.

Creative Labs er vel nærmest indbegrebet af pc-tilbehør inklusive små højttalere, der kan give noget mere power i lyden fra computerspil. Men Hi-Fi i audiofile himmelstrøg har man aldrig kunnet beskylde Creative for.

Det skal der i den grad ændres på nu – og midlet er den gigantiske Creative X-Fi Sonic Carrier Dolby Atmos Sound Bar. Udstyret med 17 højttaler-enhed, en separat subwoofer og et imponerende prisskilt på 5.799 USD – ca.   kroner.

Alt er stort på den nye Creative soundbar. Bjælken i aluminium med dobbelte vægge er halvanden meter bred (1,52 cm) og passer designmæssigt bedst til meget store tv. Højttaleren kan levere 1.000 watt effekt kontinuerligt og 2.000 watt i spidserne. Og den medfølgende subwoofer vejer 30 kilo.

Bjælkens 17 højttalere fordeler sig på seks bas/mellemtoner, to fuldtone enheder og tre dome tweeters til diskanten. De sidder alle på soundbarens front. På siderne er yderligere to fuldtone-enheder placeret, der sørger for surround effekten via Dolbys nyeste Atmos kredsløb til biograf atmosfæren.

Creatives soundbar fylder godt op i landskabet. Den er halvandet meter bred.

De øvrige højttaler-enheder har Creative monteret i den dobbelte subwoofer. Dobbelt, fordi den store terning har to separate kanaler med hver sine højttalere i.

Creative hævder, at X-i monstret indeholder alt, hvad man har brug for i lyd til sit tv. Det er ikke nødvendigt med ekstra sidehøjttalere. Det tror vi gerne på.

Det ser nemlig ud, som om de Singapore-baserede ingeniører virkelig har tænkt sig om: Indenbords i bjælken sidder nemlig også otte processorer og hele fire trådløse systemer. Wi-Fi for audio og video separat, Bluetooth og en tabsfri trådløs link til subwooferen. Her herligheden er holdt på plads af 400 skruer.

Koncertsal hjemme i stuen? Nu med billede på.

Creative kan dog ikke nære sig for at lege lidt – det er jo trods alt mærkets baggrund. Derfor har både soundbar og subwoofer indbygget belysning, som kan skifte med den musik, den film eller det tv-program, man lige lader sig underholde af.

Mere seriøst er, at Creatives nye soundbar har fire HDMI-porte, fire kortlæsere, tre USB-stik plus en MicroUSB konnektor til f.eks. mobiltelefoner. Der er Giganet Ethernet, hvis man stadig har kablet netværk i huset. Desuden råder man over to mikrofon stik, to optiske porte til tv-forbindelsen og et par håndfulde andre konnektorer.

Glemte jeg at nævne, at Creative X-Fi også har Chromecast, Miracast, Spotify Connect og DLNA fra Android. Det eneste, man savner lidt, er en meddelelse om, at lydbjælken soundbar kan styres via stemmestyring a la Amazon Alexa eller Google Assistant. Måske det kommer i næste version af verdens voldsomste soundbar….

Den dobbelte subwoofer, der arbejder trådløst, er stor som et mindre skab.

Creatives nye soundbar er alt andet end diskret at have stående. Men det er nok heller ikke meningen, når man betaler over 36.000 kroner for at forbedre lyden på sit tv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brother satser på sort/hvid