Skriv noget pænt året rundt

Nu kommer ”tænkepadder” i massevis

Det er ikke mange måneder siden, at verdens måske mest legendariske laptop – IBM’s ThinkPad – kunne fejre 25 års jubilæum.

Det benyttede kinesiske Lenovo, der nu ejer IBM PC varemærket, som anledning til at relancerede en helt ny ”tænkepadde”. I klassisk design, men med moderne teknologi ombord.

Den store opmærksomhed omkring genoplivningen har åbenbart fået marketingfolkene hos Lenovo til at tænke sig om. For nu udsender Lenovo hele tre nye laptop familier under den fælles paraply ThinkPad.

Lenovos nye ThinkPad X computere er meget solide og opfylder militære specifikationer for holdbarhed. De fås både i klassisk laptop design eller som mere fleksibel Yoga udgave – se foto – hvor skærmen kan fungere som en tablet.

Det er sikkert en god idé over for den mere voksne del af pc-publikummet. Den kender nemlig ”tænkepadder” som nogle af de mest solide og driftssikre laptops, der nogensinde er bygget. Og de unge – de siger nok, at disse ThinkPads må være noget helt særligt, når de gamle praler sådan af dem.

Generelt for Lenovo ThinkPads anno 2018 er et tyndere og lettere design, anvendelsen af de nyeste Intel Core processorer af 8. generation, bedre ansigts-genkendelse via Windows Hello, samme ladere med USB-C stik på tværs af alle modeller – og en ny ThinkShutter, der er en smart lille knap foran laptoppens web-kamera. Så kan ingen ”kigge med” fra internet, når man bruger sin pc.

Lenovos ThinkPad X serie er nok det nærmeste, man kan komme til den originale ”tænkepadde”. De0  nye laptops er f.eks. testet efter militære specifikationer for holdbarhed, og de kan køre op til 16 timer på en opladning. Batteriet når 80 pct. af sin kapacitet efter kun 60 minutter ved en stikkontakt.

ThinkPad T familien er Lenovos bud på en kraftig arbejdshest til kontoret.

De klassisk designede ThinkPad X280 og X360 kommer med Full HD skærme i 12,5 eller 13,3 tommers størrelse. Begge fås med 16 GB RAM og SSD diske på op til 1 TB. Der er Dolby stereolyd ombord og grafikkort, som snildt klarer alle kontorprogrammer – ikke de nyeste spil.

ThinkPad X380 har Lenovos populære Yoga design, hvor man kan bruge computeren som både almindelig bærbar eller som fleksibel tablet med touch skærm. Yoga leveres med en Active Pen og bedre adgangskontrol via et infrarødt kamera og Windows Hello.

ThinkPad X280 kommer til salg fra februar til priser fra 919 euro ekskl. moms – knap 7.000 kroner. X380 Yoga skal fra marts koste 1.199 euro eller ca. 9.100 kroner plus moms.

L-familien af ThinkPads er beregnet til brugere med mere begrænset budget. De leverer god valuta til pengene.

Lenovos nye bud på en arbejdshest til kontoret er ThinkPad T-familien, der fås med skærme helt op til 4K UHD kvalitet. De kører  27 timer på en batteri opladning og kommer med en omfattende sikkerheds-pakke, der indeholder fingeraftryks-læser, infrarødt kamera til ansigts-genkedelse og ThinkShutter kamera beskyttelse.

ThinkPad T480 vejer 1,3 kilo og skal koste fra 899 euro – ca. 6.800 kroner ur.den moms. Den mere avancerede 480s model betaler man 1.099 euro for – ca. 8.350 kroner. Igen plus dansk moms. Alle T-laptops kan købes fra januar.

Endelig er der Lenovos nye ThinkPad L serie, der henvender sig til dem, som virkeligt bruger deres laptop som bærbar. Skærmene er således på 13, 14 og 15 tommer – og de kan drives med ekstra gode AMD grafikkort.

L-familien er kendetegnet ved ret lette laptops, fleksible touch skærme, alsidige docking løsninger og en god pris i forhold til ydelsen. ThinkPad L380 fås fra 639 euro eller godt 4.800 kroner ekskl. moms. L380 Yoga modellen koster fra 899 euro eller ca. 6.800 kroner plus moms….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skriv noget pænt året rundt