Nokias kult telefon bliver moderne

Italiensk pladespiller elegance

Selvom streaming fra internet er den altdominerende vej til at høre musik i dag, fortsætter salget af gammeldags vinylplader fortsat med at stige.

I USA blev der således solgt 9,35 millioner LP’er i første kvartal af i år, og ser man på danske Hi-Fi messer og holder øje med gadebilledet på især storbyernes sideveje, dukker der igen pladebutikker op med speciale i vinyl skiver.

Med den øgede popularitet vinyl udbredelser vågner mange gamle Hi-Fi mærker op af dvalen, og nye unge musik entusiaster forsøger at vinde en bid af kagen med nytænkning i klassisk teknologi.

Defoss er sådan en af de nye. Firmaet har med sin Logigram skabt en pladespiller, der kombinerer italiensk elegance med moderne teknik som f.eks. 3D-print og nye materialer, som dæmper vibrationer meget bedre end de metoder, man anvendte, da pladespilleren var på sit højeste for 30 år siden.

Defoss markedsfører Logigram som et svar på nutidens stressede musik lytning fra smartphones. Logigram skal ”bringe glæde og nydelse tilbage, når man giver sig til til sig selv og sin musik.”

Defoss bælte-drevne pladespiller drives af en 24 volt synkron motor, der er isoleret effektivt fra tonearm og pickup ved hjælp af den sorte ”barriere”, man kan se gå på tværs hen over pladespilleren. Hele grammofonen vejer fem kilo og er ekstra isoleret fra omgivelserne ved hjælp af tre ben med affjedring og spikes.

Klassisk elegance her i den hvidt lakerede udgave. Den sorte stribe indeholder motor og tonearm og er effektivt isoleret fra omgivelserne.

Tonearmen er meget usædvanlig. Den er ikke – som ellers – fremstillet af flere små præcist drejede elementer, der er tilpasset i hånden. I stedet er den 3D printet i et enkelt stykke – fra pickup holder til kontravægt. Det skal give en optimal balance og meget lille friktion.

Defoss Logigram fås i tre versioner, hvor de to er teknisk ens, mens bare forskellige i farver – sort og træ eller hvid og træ. De leveres med en Audio-Technica AT95E pickup.

Vil man have mere luksus, fås Defoss pladespilleren i en Premium version med 30 mm solidt træ og en dansk Ortofon 2M Red pickup. Alle tre udgaver kommer med forgyldte phono-kabler og en separat terminal til en jord-forbindelse.

Tonearmen er printet i ét stykke ved hjælp af moderne 3D teknologi.

Det betyder dog også, at man ikke kan koble Logigram direkte til t-rådløse højttalere eller en laptop via USB stik. Man er nødt til at have en ”old-fashioned” Hi-Fi forstærker eller receiver med en særlig grammofon indgang og for-forstærker i.

Defoss prøver i øjeblikket at finde finansiering til en storproduktion iværksætter portalen Kickstarter og tilbyder derfor Logigram til en særpris af 449 euro – det er ca. 3.400 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokias kult telefon bliver moderne