Mange æbler under juletræet

McIntosh til den store pengepung

Man skal tjene rigtigt mange penge, have vundet i lotto eller have købt Bitcoins på det rigtige tidspunkt for at have råd til disse nye og to meter høje højttalere.

Til gengæld kommer man i besiddelse af et sæt ekstravagante XRT2.1K bokse fra amerikanske McIntosh, der ellers er mest berømt for sine potente forstærker med de karakteristiske blå VU-metre på fronten.

Hver højttaler indeholder ikke to, tre eller fire enheder, men 81! Tilsammen skal de give usædvanlig ren lyd helt ud til frekvenser, som det menneskelige øre ikke kan opfange og vores krop kun føle som dyyyybe vibrationer.

McIntosh lover en frekvens-område fra 12 til 45.000 Hz. De kan afspilles med op til 2.000 watt. Så kan man være sikker på, at hele nabolaget kan høre med, når man skruer en smule op for voluen.

XRT2.1K er en fire-vejs konstruktion med bl.a. seks bas-enheder på hver 8 tommer om membran af nano-carbon, to 6,5 tommers bas/mellemtoner, 28 enheder på hver 2 tommer til det øvre mellemtone område og hele 45 dome tweeters på hver 0,75 tommer til de øverste toner.

McIntosh forklarer, at lyttere tæt på højttalerne ikke vil blive overvældet af lydstyrke. Omvendt vil folk nogle meter væk ikke opleve det sædvanlige dyk i volumen. Overalt vil forvrængningen være minimal.

Designet af højttaleren er klassisk McIntosh. Deres fremtoning er dog alt andet end diskret, selvom de valgte materialer langt fra er skrigende grelle. Den blotte størrelse af højttaleren indgyder respekt, og tænder man for lyden erstattes respekt af ren imponade.

Man kan dele højttaleren op i tre, så bas, mellemtone og diskant får hver sin McIntosh forstærker. I så fald skal de fleste nok lige tale med deres bankrådgiver og være gode venner med deres elselskab.

Glemte jeg at fortælle, at de nye McIntosh XTR2.1K koster 130.000 USD pr. par – det svarer til ca. 840.000 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mange æbler under juletræet