Tringa er en bil og en båd

Kodak vender tilbage

indeligt, at navnet Kodak stod på ønskesedlen til jul. Kameraer fra firmaet med det berømte sort og gule logo var vildt udbredt og var om nogen med til at skabe begrebet ”point and shoot” – nemme, små og hurtige fotoskydere.

Kodaks Instamatic kameraer er totalt ukendte for dagens ungdom, medmindre de finder et brugt eksemplar i forældrenes eller bedsteforældrenes gemmer.

Det skal der nu ændres på, for Kodak er tilbage med et nyt og helt idiotsikkert fotokamera, der ovenikøbet kan printe billederne ud med det samme. Det er en detalje, som de ellers mere og mere intelligente smartphones ikke kan tilbyde.

Så enkelt det er at betjene – så er det nye Kodak Mini Shot faktisk et ret avanceret kamera, der kan tage skarpe digitale fotos – og hvis man vil – printe en hardcopy ud straks efter.

Alternativt lagrer man sine billeder i kameraets hukommelse og overfører dem trådløst via Bluetooth til en pc, laptop, smartphone eller en database i ”skyen” til videre bearbejdelse.

 

Med Mini Shot føler en gratis redigerings-app, som man kan installere på sin iPhone/iPad eller Android enhed. Her kan man ændre farver, beskære billedets format eller tilføje sjove filtre.

Meget smart kan man også via Bluetooth bruge Kodak nyheden den modsatte vej. Nemlig til at printe fotos, som man har taget med sin smartphone.

Kodak Mini Shot er forsynet med en 10 megapixel billedsensor og fast-fokus objektiv. På bagsiden er der samtidig en 1,7 tommers billedsøger i form af et LCD-display, hvor man kan begrænsede muligheder for at justere sine optagelser. Meningen er jo, at man bare tager Mini Shot frem, peger på objektivet, trykker på en knap – og så er det hele foreviget i et digitalt billedformat.

Den indbyggede 4Pass printer bruger varme i stedet for kemiske væsker til at skabe papirbilleder på 2,1 gange 3,4 tommer. Printene har op til 256 niveauer af hver farve og får til sidst en omgang lak, så de kan holde i uendelig tid uden at gulnes eller tabe kulørerne.

Kodak Mini Shot fås i farverne gul, hvid og sort. Kameraet måler 15 gange 11 gange 5 centimeter og vejer godt 400 gram. Det koster 99 USD eller ca. 640  kroner. Med i prisen følger en første pakke 4Pass printerpapir til otte fotos

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tringa er en bil og en båd