Android verdenens Top-10 i november

En mobil til at holde fingrene i ro

Fidget Spinners – de små dimser, man kan have i hånden og beskæftige sine fingre med, når de ikke har andet at lave – er på vej helt yt. For nogle måneder siden var de hot. Nu er de not.

Og alligevel: Hvis man nu kunne give spinnerne et helt nyt design, kunne det jo godt være, at man kunne forlænge deres korte liv som et cool tidsfordriv og ”stress aflader”.

Det er i hvert fald målet for den østrigske designer Klemens Schillinger. Han ved, hvor rastløse folk kan blive, når de ikke har en cigaret mellem fingrene – eller deres smartphone inden for rækkevidde. Begge skaber en enorm afhængighed hos brugerne.

 

 

Schillingers idé er vel bare oplagt. Han kombinerer mobilens fysiske format med de egenskaber, som gjorde Fidget Spinners så populære. De holder fingrene beskæftiget. Dog ikke med noget så usundt som en tændt smøg.

Ved første øjekast ligner de nye Substitute Phones en helt almindelig mobil. Den flade form, de afrundede hjørner og skærmen på den ene side signalerer ”jeg er på, jeg er i kontakt med verden” for en masse mennesker. En slags digital teddybjørn for teenagere og voksne.

Schillinger er helt klar over den terapeutiske værdi af et velkendt design. Ligegyldigt, om produktet kan bruges til sit oprindelige formål – nemlig at ringe, smse, tage fotos eller tjekke de sociale medier.

Ingen af disse ting kan Substitute Phone. Den er kun en tom blok af kunststof – med en række kugler på bagsiden, som man kan holde sine fingre beskæftiget med. Kuglerne er fremstillet af hvide Howlith sten, der sørger for, at hele herligheden vejer nogenlunde det samme som en stor smartphone.

Man kan skubbe stenene frem og tilbage, skille dem ad, samle dem, gruppere, dreje og rotere kuglerne. Som om man swipede, scrollede eller zoomede med sine fingerspidser.

Jeg skal ikke vurdere, hvor effektiv en Substitute Phone er i praksis. Designeren selv hævder, at flere har sammenlignet hans opfindelse med en protese. Den erstatter en vigtig ting, der mangler.

Lige nu kan man desværre ikke købe Schillingers skægge ”erstatnings-mobiler”, men han er ved at åbne både en fysisk og en online butik. Så det varer ikke længe….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Android verdenens Top-10 i november