Hver 4. mobil i verden sælges i Kina

Tag foto og video med dit håndled

Smartphones har gjort fotografering meget lettere end før – eller har de?

Man skal stadig tage mobilen op til hovedet ligesom et traditionelt kamera. Man skal også tænde telefonen og klikke på foto-app’en, før billedet kan skydes.

Det tager værdifulde sekunder, hvis man lige har motivet foran øjnene, og det gode billede forsvinder om et par sekunder. Desuden er hverken smartphones eller et spejlrefleks kamera nemme at overse. Man kan tydeligt, at man bliver fotograferet.

Så er det nye Cleep helt anderledes diskret. Cleep ligner et trendy og cool armbånd, hvad det også er. Det indeholder bare ikke sensorer til at tjekke fitness og puls, som man skulle tro. I stedet sidder der et rigtigt godt autofokus kamera med 13 megapixel billedsensor og mulighed for at optage video i Full HD kvalitet (1.920 x 1.080 punkter).

Cleep er vandtæt og en ny måde at tænke i mobile kameraer på. Man behøver ikke at tage Cleep op foran hovedet, men kan nøjes med at løfte armen og se ud, som om man lige tjekker klokken. Imens skyder Cleep fotos eller video i lange baner, uden at nogen opdager det.

I den medfølgende app til smartphone indstiller man Cleep helt præcist til sine formål. Skal det f.eks. tænde, når man løfter armen og tage billeder for hver lille berøring med fingeren, man gør. Tryk to gange, og Cleep optager små 10 sekunders videoer, der passer fint Snapchat, Facebook eller Instagram. Hold knappen på armbåndet nede, og Cleep indspiller video, så længe hukommelsen på 8 GB rækker.

For at holde diskretionen, viser Cleep ikke med en blinkende diode, at den optager. Lyset kunne jo ses. I stedet vibrerer armbåndet blidt, mens indspilningen foregår. En blitz må man også undvære. Måske et problem, når man skyder fotos i dårlig belysning.

Efter endt foto-session overføres billederne fra Cleep trådløst til en smartphone app via Bluetooth eller for den sags skyld til en tablet eller laptop med et redigerings-program på.

Cleep er udviklet af italieneren Giulio Cesarelli, der i øjeblikket søger finansiering til en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter. Her kan man i øjeblikket sikre sig et eksemplar til favørpris på 129 euro – ca.970 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hver 4. mobil i verden sælges i Kina