Der er forskel på iPhone X

Tag jule (s)elfies og vær med i verdens største sneboldkamp

Vi har passeret den 1. december, fejrer første advent – og så er Google naturligvis igen på farten med sin efterhånden legendariske ”Santa Tracker”. Den triller ud over internet som gratis app til millioner af smartphones, tablets og pc’er for 13. gang – og i år er der kommet flere skægge nye features på.

Mest interessant er en nye ”Elfie” funktion, hvor man kan tage selfies af sig selv i nisse- eller alfe-kostumer foran berømte landemærker og bygninger rundt om i verden.

Desværre fungerer elfies som en del af Googles Santa Snap spil, og det fungerer kun på Android telefoner og tablets. Det er jo Google, der er afsender – ikke Apple. Android app’en kan downloades her.

De fleste andre funktioner i Santa Tracker fungerer dog fint på tværs af styresystemerne. Blot skal iPhone og iPad bruge den mobile webside her, fordi der ikke er lavet en særskilt iOS app af Googles efterhånden legendariske julekalender.

I Santa Snap spillet fungerer man – barn eller voksen – som en alf med en gavepakke. Alfen flyver verden rundt via Google Maps for at tage (s)elfies foran f.eks. Eiffeltårnet, Taj Mahal i Indien eller ved julemandens eget hjem – hvorend det måtte ligge oppe i sne og kulde. Man kan justere (s)elfien og skifte fokus, hvis man kører spillet på en Android smartphone.

Google lover, at verdens største snebold kamp vil finde sted i løbet af december – naturligvis virtuelt og via internet. Detaljer om sneboldene er ikke offentliggjort endnu. Jeg formoder, at man skal følge Santa Tracker hver dag for at komme med.

Santa Tracker indeholder naturligvis en kalender, der tæller ned til juleaften. Når man åbner en låge, kan der dukke mange slags overraskelser op – videoer, spil, konkurrencer, opfordringer til at gøre gode ting i julen, donere til velgørende organisationer osv.

Som i tidligere vil Google gerne opfordre børnene til at være kreative i december. Derfor indeholder Santa Tracker tegne-programmer med kunstig intelligens elleren visuel verdensrejse med informationer om, hvordan man holder jul i de forskellige lande. Man kan også finde en ”Code Boogie” app, hvor brugerne lærer at programmere – f.eks. ved at animere alfernes og nissernes dans.

Den største aktivitet foregår naturligvis på årets vigtigste dag – juleaften. Her kan brugerne føre en dialog med Googles digitale Assistant. Den dag vil det mest stillede spørgsmål nok være ”hvor er julemanden”, og det vil Assistant ad bedste evne vise på et verdenskort.

Man kan lære sig lidt programmering ved at styre nissernes dansetrin.

Google fortæller, at forældre kan downloade separate videoer og lære-programmer, som de kan gennemgå med deres børn. December skal nemlig være andet end sjov og ballade. Lidt lærdom om verden må godt smugles ned imellem den varme chokolade, juleknasen og de mange småkager.

Hvis det ikke alt sammen er juleligt nok, kan jeg anbefale, at I sammen med børne – eller de voksne – besøger NORAD’s konkurrerende Santa Tracker, der har fulgt julemanden gennem 60 år. Den laves af det amerikanske militær (North American Aerospace Defense Command) og er blevet betydeligt sjovere at besøge de seneste par år, efter at Microsoft har tilføjet spil og anden underholdning.

God julerejse og hils min gamle ven, julemanden….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er forskel på iPhone X