Smart mobil strøm

Krydderier og blomster pr. automatik

Hvis man bor i en storby og i lejlighed på tredje sal, kan det være svært at realisere drømmen om en have. Især, hvis pengene ikke rækker til at købe et sommerhus eller en kolonihave – eller lejligheden er helt uden altan, hvor man kan sætte nogle plantekasser op.

Helt gal er den selvfølgelig, hvis man er født uden grønne fingre. Så er der ikke meget andet end overleve på den lokale blomsterhandler og krydderurter fra supermarkedet.

Medmindre da, at man investerer i sin egen lille ”smarte” have, der styres fra en mobiltelefon – og som kan placeres overalt i en lejlighed eller på et kontor. Den giver lidt grøn atmosfære og kan levere både strålende blomster eller friske urter til måltiderne – persille, basilikum, purløg, mynte osv.

Plantui 6 er det nyeste eksemplar af kategori ”smart garden.” Systemet skal være helt idiot-sikkert, og man kan gro sine planter helt uden at involvere sig. Bliver man ivrig, kan man som en professionel gartner justere på hastigheden af væksten og planterne størrelse. Plantui har nemlig en særlig ”ferie” funktion, hvor tilførslen af vand og gødning.

Plantui består grundlæggende af to dele. Den nedre indeholder sensorer, vand- og gødnings-reservoir og et ”gro-medium” til sine planter. Det hele foregår nemlig uden jord i traditionel forstand.

Den øvre del indeholder specielle lamper, der imiterer solens lys og døgnets gang med dag og nat. Alt efter planternes type kan de blive vandet nedefra eller overrisles flere gange om dagen fra den kunstige himmel.

Plantui ”tønden” fås i tre farver og indeholder seks moduler, så man kan gro lige så mange forskellige planter. Prisen er 308 USD eller knap 2.000 kroner…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart mobil strøm