Slut med strøm-mangel ”down under”

Går I med kort eller cash?

I Danmark er betalingskort – og ikke mindst vores nationale Dankort – så udbredte, at mange mennesker stort set ikke har kontante penge på sig.

Udviklingen mod det cash-løse samfund accellereres så yderligere af MobilePlays store udbredelse på danskernes smartphones, hvor den praktiske app nu udfordres af bl.a. det mobile Dankort, Apple Pay og Ali Pay.

Nu er Danmark desværre ikke med i denne nye analyse fra Den Europæiske Centralbank, som fortæller, hvor mange kontanter europæere går rundt med i lommer, tasker og tegnebøger.

Analysen er kun foretaget i euro-zonen, og derfor indeholder infografikken heller ikke informationer om briternes og svenskernes kontant beholdning.

Jeg er dog temmelig overbevist om, at Danmark ville ligge helt nede i bunden af listen. Simpelthen, fordi vi bruger kort til betaling meget oftere end de fleste andre europæere.

Ifølge Centralbanken bærer den gennemsnitlige voksne europæer 65 euro (ca.   kroner) på sig i kontanter.

Tyskerne er klart det folkefærd, der har det bedst med ”cash money”. Hver tysker går rundt med (103 euro) i sin pung.

Østrigere og luxembourgere har også mange kontanter på sig, mens franskmænd og portugisere har færrest euro i mønter og sedler.

Men nu, hvor vi ikke har danske tal – prøv at kigge efter, hvor man kontanter I selv løber rundt med….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med strøm-mangel ”down under”