Bagsiden af Bitcoin mønten

Visselul med Somnox

Ti-tusinder af danskere lider under en eller anden form for søvn-forstyrrelse. De har svært ved at falde i søvn, sover for uroligt, vågner op ustandseligt eller får sjældent det antal timer på øjet, som er nødvendigw for at være frisk om morgenen.

Amerikanske forskere beskriver søvn mangel som en epidemi, der truer befolkningens sundhed. Hvis det er korrekt, er det på høje tid at finde på nye og andre falde-i-søvn hjælpere end sovepiller.

Somnox er det nyeste bud – en robot-pude i form som en peanut, der kan lulle de fleste mennesker i søvn ved at styre deres åndedræt og spille søvndyssende lyde og musik for dem.

Somnox er udviklet i samarbejde med den kendte sengefabrikant (Royal) Auping.

Til forskel fra en søvn-fremmende app på en mobiltelefon kan man kramme puden og lægge sig helt tæt til den, hvilket muligvis kan berolige nogle mennesker. Indeni puden sidder vibrationer og superflade højttalere, som man kan styre trådløst fra en smartphone app. Ikke noget med ørepropper eller besværlige hovedtelefoner.

Ideen er, at folk med søvnbesvær helt stille og roligt – og nærmest ubevidst – skal indrette deres åndedræt efter det mønster, som Somnox puden lægger ud. Samtidig spiller pudens skjulte højttaler søvn-dyssende lyde, der f.eks. kan være en rolig hjertebanken, meditations toner eller vuggeviser.

Somnox app’en rummer et stort udvalg af lyde og melodier, der har vist sig effektive for andre mennesker. Desuden kan man kan uploade sin egen spilleliste eller f.eks. optage moderens stemme for at få et barn til at falde i søvn.

Den peanut-formede robot pude indeholder højttaler, vibrator og lys, der skal kunne hjælpe de fleste mennesker med at falde i søvn og sove roligt.

Somnox er bestemt ikke den første elektroniske opfindelse, der skal hjælpe folk med at sove bedre. Dreem er f.eks. et pandebånd, som vibrerer vores kranie med lydbølger, mens SleepCogni bruger en kombination af blide lyde og lys.

Ifølge Somnox fabrikanten skal kramme-puden med lyd, vibes og diskret belysning være meget effektiv. Egne tests viser, at 90 pct. falder i søvn hurtigere, mens 70 pct. får en bedre hvile.

Om det er korrekt, er vel værd at afprøve – hvis man har et søvn problem. Somnox kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til en favørprs på 449 euro. Det svarer til ca. 3.700 kroner. Til gengæld skal man væbne sig med tålmodighed. Sovepuden leveres nemlig først i juli næste år….

 

Den medfølgende Somnox app indeholder en masse søvndyssende lyde, beroligende meditations toner og vuggeviser. Man kan også lægge sine egne melodier eller f.eks. en mors stemme ind i app’en.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagsiden af Bitcoin mønten