Nintendo Switch vinder hos TIME

Spire gør det let at tjekke sin motion

Bærbare fitness overvågere lover en masse. De holder øje med ens dagsform og viser den på en smartphone app. De minder en om, at man skal huske at motionere. Nogle tjekker sågar ens puls, kropstemperatur og søvn-rytme.

Problemet er bare, at mange hurtigt opgiver at bruge de ofte farverige armbånd. Ifølge analyser ender en tredjedel af de elektroniske motions-ure i skuffen efter ganske kort tid.

Folk synes, de er for opsigtsvækkende at gå med. De er for besværlige at bruge. De kræver for meget vedligeholdelse og opladning. Eller vigtigst – folk glemmer at tage armbåndene på.

Spire kan måle alle de sædvanlige fitness relaterede ting som puls, kalorie forbrug, antal løbede skridt, men dertil også vigtige detaljer som søvnrytme, åndedræt og stress.

Amerikanske Spire mener at have løsningen på i hvert fald det sidstnævnte problem. Firmaets nye lille Health Tag kan nemlig anbringes direkte på tøjet, hvor den helt af sig selv registrerer brugerens fysiske aktiviteter, uden at han, hun eller andre personer opdager dimsen.

Spire mener, at Health Tag er verdens mindste ”fitness tracker”. I hvert fald er den markedets mest praktiske. Spire nyheden skal (næsten) ikke lades op, og man behøver aldrig at tage den af. Den kan sagtens tåle en tur i vaskemaskinen med det tøj, den er anbragt på.

Spire dimsen placeres på tøjet ved hjælp af en solid klips. Den er vandtæt, og det indbyggede knap-batteri holder i to år, inden det skal udskiftes.

Man kan klipse Spire på alt sit tøj – både undertøj, sportssættet eller de dagligdags klæder som f.eks. et bælte.

Spire måler alle de sædvanlige motions-relaterede ting: Antal vandrede eller løbede skridt, hjerterytme, forbrændte kalorier, puls, stress niveau, åndedræt, søvn rytme, hviletider osv. Informationrne sendes trådløst til en smartphone app, der registrerer det hele og viser resultaterne grafisk.

Spire ikke kun konstaterer, at brugeren f.eks. ikke får sovet nok – det gør de fleste ikke – eller viser bare i nøgne tal, hvor mange kalorier man har brændt af i fitness centret. Spire snarere sætter tingene i sammenhæng og fortæller, hvor meget hurtigere man typisk vil falde i søvn, når man har trænet så og så længe og så intenst.

Spire sælges i pakker med tre, otte eller 15 dimser. Så har man nok til at placere på alt det tøj, man bruger og mest – og en ekstra Spire, hvis en gadget mod forventning skulle gå i stykker.

Priserne begynder ved 49 USD for en enkelt Spire – det er ca. 300 kroner. Et kit med tre styks koster 99 USD – ca. 640 kroner. Den store pakke med 15 i skal man betale 299 USD eller godt 1.900 kroner for….

I modsætning til de fleste fitness armbånd er pire meget diskret. Løsningen består bare af denne lille gadget, der kommunikerer trådløst med en app på mobiltelefonen,

Spire kan købes som et enkelt styk eller i pakker med tre, otte og 15 fitness dimser.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nintendo Switch vinder hos TIME