Smartphones afløser pc’en til internet

Lille elknallert kan blive stort hit

E-cykler og elektriske knallerter bredes meget hurtigere end elbiler, og i dag kan man faktisk få ganske mange forskellige tohjulere på strøm og i stort set alle prisklasser – blot ikke de helt lave.

Næste års store trend ser ud til at blive elcykler og -knallerter, der kan foldes sammen. Dem har vi set en del prototyper og koncepter på i år, men i 2018 skal de for alvor kunne købes.

Den nyeste af slagsen er den lille X1 Explorer, der kan klappes sammen eller ud igen på bare et par sekunder. I sammenfoldet tilstand fylder el-tohjuleren ikke mere end en golftaske og kan sagtens bæres med i toget, bussen, på kontoret eller anbringes i bilens bagagerum.

X1 Technology ser to oplagte målgrupper til den skægge Explorer:

Den ene er ”Commuters”, der har problemer med at finde en p-plads nær deres kontor eller ikke gider vade den sidste kilometer fra s-tog til arbejdsplads. Med X1 får de et smart lille køretøj, der klarer opgaven med op til 25 kilometer i timen som topfart.

Den anden er som fritids-legetøj. Jeg kan sagtens forestille mig, at X1 Explorer kunne blive et hit som legetøj for unge og smarte, der gerne vil cruise langs stranden, have en elcykel med i teltet til festival, hopper fra den ene udendørs café til den næste inde i downtown eller bare vil have et lidt skæggere og mere elegant alternativ til en elcykel i traditionelt design.

Explorer kommer uden pedaler. Med andre ord er det ikke en cykel med hjælpemotor, men en knallert i lovens forstand. I Danmark vil den derfor kræve et knallert kørekort, medmindre man har et førerbevis til bil. Så er det godt nok.

Explorer fås i to varianter med samme 250 watt motor, men forskelligt store batterier ombord. Standard udgaven har et 8,7 Ah batteri, der kan køre 40 kilometer pr. en fire timers opladning i en stikkontakt. Den store X1 rummer et 11,6 Ah batteri, som øger rækkevidden til 60 km.

Hjulene er kun 26 centimeter i diameter, men forsynet med skivebremser og affjedring både for og bag. På styret sidder et integreret multi instrument, der kan vise både hastighed, batteri status, kilometer tilbage og navigation via en medfølgende smartphone app til iPhone eller Android.

Meget smart har Explorer en digital tyveri-alarm, der aktiveres automatisk, når man tager startnøglen ud af låsen. Som standard kommer X1 også med LED-forlygter og baglygter.

Nyheden vejer 20 kilo. Når den er foldet ud, er Explorer 99 cm lang og 106 cm høj. Vel nærmest som et elektrisk løbehjul. Klapper man vidunderet sammen, fylder X1 kun 58 cm på den ene led.

X1 Explorer har været til salg i en række asiatiske lande i nogle måneder. Her har den været en så stor succes, at europæere nu kan forudbestille et eksemplar til sig selv via Kickstarter. Favørprisen er her 995 USD – ca. 6.400 kroner – for den lille udgave. Den store koster 100 USD mere….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smartphones afløser pc’en til internet