Er Vivo V7+ selfiernes nye maestro?

Nyt glas kan forvandle vand til vin

Hvis I hører til dem, der bruger mange penge på flotte og farverige cocktails og long drinks, når I er ude i byen, er der penge at spare med denne nye gadget.

Et forskerteam på National University of Singapore har nemlig opfundet et drikkeglas, der kan ændre smagen af sit indhold ved hjælp af en smartphone app.

Hvad man skal bruge det til?

Well – hvor mange har ikke prøvet at købe en ny cocktail for en mindre formue – for straks at opdage, at den kan man slet ikke lide.

Hvis den var lavet i det nye Vocktails  glas, ville det ikke være noget problem. Tænd for app’en og vælg den drink, du godt kan lide – og nogle få sekunder senere smager fiasko cocktail’en præcist, som var det din yndlings g-and-t eller pina colada.

Uanset hvad man drikker, kan den nye app og glasset fra Singapore få det til at smage ens – eller helt anderledes, end man tror..

Vocktails (Virtual Cocktails) kan sågar ændre farven på den cocktail, man har i glasset. Jeg ved dog ikke, om en Bloody Mary smager lige så godt i grønt eller blåt som i den originale røde kulør. På den anden side kuvocktailsnne man jo så fantasere sig til, at man drak blodet fra en kongelig.

Glasset fra Singapore er kun del af et helt apparat, der ved hjælp af elektronik og avanceret software skal kunne ændre både smag, farve og duft af væske.

Kuløren er den nemmeste at skifte. Det gør de smarte asiatiske videnskabsmænd ved hjælp af fler-farvede LED-pærer, der er integreret i glasset.

Smagen påvirker forskerne ved hjælp af tunge-stimulerende elektroder, der er anbragt på glassets rand. De kan f.eks. ændre væsken til at smage sødt, bittert, salt, surt, frisk eller fyldigt. Naturligvis alt virtuelt og som en simulation.

Endelig kan duften eller lugten ændres via små rør, på siden af glasset, som udsender f.eks. små strint af lime i luften. Den vil ikke kun påvirke cocktail drikkerens lugtesans, men også ændre hans smags-fornemmelse.

Smager den ikke dejligt af Bloody Mary og dufter af whisky cola?

Nimesha Ranasinghe og hans team på National University of Singapore demonstrerer som regel deres opfindelse på netop cocktails og drinks. Det kan de fleste nemlig forholde sig til.

Opfindelsen har imidlertid et meget mere seriøst formål:

Det kan hjælpe overvægtige eller diabetikere fra at drikke sodavand og andre sukker-holdige væsker. Behovet for sødme får de stillet via simulationen.

Måske glasset også kan hjælpe alkoholikere. De tror, at de drikker hvidvin, men hælder i virkeligheden kun rent postevand i sig.

Siger man ikke, at troen flytter bjerge….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Vivo V7+ selfiernes nye maestro?