Et klart ja til Apples nye super mobil

Minfort musik spiller i ægte træ

Som dreng fik jeg engang foråret min onkels aflagte pladespiller i julegave. Onklen boede ude i Hong Kong og havde derfor adgang til det nyeste elektronik, der fandtes i Østen dengang.

Det var ikke, fordi den slidte grammofon bød på den store lydoplevelse. Men jeg husker lige præcis den julegave, fordi den var det første stereo-anlæg, jeg havde set, hvor pladespilleren var kernen. Komplet med forstærker, tuner og grammofon bygget sammen. Højttalerne udgjorde låget og kunne naturligvis tages af og anbringes på hver side af musikcentret.

Nu dukker så lige præcis denne samme idé op igen mange år senere. Minfort Audio TT8 hedder den – og den kombinerer klassisk design med moderne digital elektronik.

Minfort ser meget retro og klassisk ud, men indendørs sidder den nyeste digitale elektronik til musik streaming, trådløse højttalere og betjening via en smartphone app.

Nyheden fra Taiwan kan selvfølgelig spille analoge vinyl-skiver. Men den kan også streame musik trådløst fra en smartphone eller direkte fra internet. Den kan styre trådløse Bluetooth højttalere, og den kan konvertere analog musik fra LP’er og forvandle dem til digitale signaler, som mobiltelefon, laptop og tablet forstår.

Både pladespiller/musikcenter, højttalere og subwoofer fås i samme outfit – ægte træ-finér i eg, teak eller valnød. Lidt retro – javel – men jeg kender mange, der foretrækker møbler af træ fremfor kunststof i sort, klinisk hvid eller stærke pang farver.

Lydkvaliteten skal man slet ikke kimse ad. De to kinesiske stiftere af Minfort Audio – William Chen og Travis Liu – elsker nemlig klassisk og andre former for akustisk musik.

Den klassisk moderne pladespiller med indbygget digital forstærker kan også leveres i et komplet sæt med to høje gulvhøjjtalere.

TT8 indeholder en digital Klasse D forstærker på 2 x 50 watt til side højttalerne og en separat 100 watt forstærker til subwooferen. Dertil kommer en rigtig analog-til-digital konvender (DAC), der klarer op til 24 bit / 192 kHz kvalitet. Pick-up og nål på pladespilleren er en japansk Audio Technica AT3600L.

Som nævnt har det retro-agtige musikcenter både trådløst Bluetooth og Wi-Fi. Desuden er der klassiske phono-stik til f.eks. en dvd-afspiller eller en kassettebåndoptager. Andre digitale signalkilder forbindes via to USB-porte. Der er sågar en optisk indgang, hvor man kan sætte sin Xbox eller Playstation konsol på og få ekstra god lyd til sine videospil.

De tilhørende små højttalere er udstyret med fire tommers bas/mellemtone og en 1” dome diskant. Subwooferen er en lille trækasse med en 5,25 tommers bas i. Endelig fås også større gulvhøjttalere i samme design og træsort.

Man kan i øjeblikket forudbestille Minfort Audio nyhederne til en favørpris via Kickstarter. Selve TT8 musikcentret koster 599 USD eller ca. 3.900 kroner. Vil man have to Passive8 og en PS525 subwoofer med, koster hele sættet 959 USD ekstra – ca. 6.275 kroner. Man kan også bestille en TT8 med to FS8 gulvhøjttalere til – så er prisen i alt 1.299 USD eller ca. 8.500 kroner….

Hvem siger, at ægte træ er yt i moderne boliger?

Minfort TT8 kan fungere både trådløst og med kabler. Udvalget af stik er flot inklusive en optisk indgang til at forbinde sin Xbox eller Playstation spillekonsol.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et klart ja til Apples nye super mobil