M3 er B&O´s trådløse baby

Så lidt koster det at bygge en iPhone X

Den nye iPhone X sætter masser af rekorder hos Apple.

Med 8.899 kroner for den lille og 10.249 kroner for den store version er det Apples suverænt dyreste smartphone nogensinde.

Efter de første salgstal at dømme kan iPhone X også let blive Apple største salgs-succes nogensinde. Både målt i styktal og omsætning.

Og så ser det ud til, at iPhone X også er den telefon, som Apple har den største avance på nogensinde. Med andre ord den mobil, Apple tjener flest penge på.

Folk var ellevilde, da det lykkedes at sikre sig en iPhone X på åbningsdagen. Lige nu er der op til en måneds ventetid, inden man får sit vidunder.

Ifølge det amerikanske konsulentfirma Techinsights koster det Apple 357,50 USD at producere en iPhone X. Det svarer til ca. 2.340 kroner.

Det flotte OLED display betaler Apple 430 kroner (65,50 USD) for hos Samsung, og telefonens chassis af rustfrit stål skal Apple af med 235 kroner for (36 USD).

Hvis I synes, at de danske priser er svære at sammenligne – så kan jeg fortælle, at iPhone X koster 999 USD for den billige og 1.149 for den dyre udgavr.

Også interessant – iPhone X koster over 100 USD mere at producere end den ligeledes nye iPhone 8. Den koster Apple 247,51 USD i indkøb – ca. 1.610 kroner.

Techinsights har regnet på, hvad Apples reelle avance er på de nye telefoner. Brutto fortjenesten på en iPhone 8 er således 59 pct – og på iPhone X hele 64 pct!

Sådan ser iPhone X ud indeni Alle stumperne koster Apple ca. 2.340 kroner, mens telefonen sælges for mindst 8.900 kroner inkl. 25 pct. moms.

Apple tjener i øvrigt ikke kun godt på at sælge telefonerne. Reservedele er der endnu flere penge i. Skulle skærmen f.eks. gå i stykker på en iPhone X, koster den næsten 2.400 kroner at få repareret i Danmark. Alle andre reparationer på en iPhone X vil Apple Danmark have astronomiske 4.642 kroner for.

Med andre ord kan iPhone X blive en på alle måder dyr oplevelse.

Hvis det kan trøste, er det noget billigere at få repareret en iPhone 8. Her koster en ny skærm 1.342 kroner for den lille og 1.542 kroner for den store på iPhone 8+.

Men hvad med konkurrenterne – tjener de så meget mindre end Apple på deres smartphones. Svaret er både ja og nej.

Det kommer nemlig an på, hvor mange af delene til en smartphone rivalerne kan producere selv. De fleste må købe stumperne hos andre – og ofte dyrt.

Samsung Galaxy S8 er næsten lige så dyr at producere som Apples iPhone X, men koster meget mindre i udsalg.

Det gælder dog ikke hos Apples to værste konkurrenter på verdensmarkedet. Både Samsung fra Sydkorea og Huawei fra Kina udvikler det meste selv – fra processorer til skærme og de dyre hukommelses-chips. Derfor har de to også brutto avancer, der ligner Apples.

Techinsights vurderer, at Samsung tjener 55 pct. på en Galaxy S8. Den koster 725 USD i USA – med komponenter for 326,50. Det er kun 25 USD (160 kroner) mindre end en iPhone X.

Huawei har en lige så høj avance på sin nye Mate 10 telefon som Apple på iPhone 8 – 59 pct. Kostprisen er her 290 USD, mens man skal betale 710 USD for den i butikkerne.

I forbindelse med alle disse mange tal skal man huske, at de viser de rene komponent priser. Oveni skal man lægge fabrikanternes udgifter til markedsføring, diverse afgifter, transport, distributører, forhandlere og moms….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

M3 er B&O´s trådløse baby