Snapchat får et helt nyt design

Nokia video anno 1998

I dag tager vi det for givet, at en moderne smartphone kan vise stort set alle slags tv og video i en ordentlig kvalitet. Full HD er det mindste. Quad HD med 2K kan de dyre smartphones – og et par enkelte sågar også 4K.

Men sådan var det bestemt ikke for ti år siden, da den første iPhone blev præsenteret. Og slet ikke i 1998, hvor Nokias legendariske 5110 var creme-de-la-creme af mobiltelefoner på markedet.

De gale, men opfindsomme mennesker fra YouTube kanalen Science Nurd har prøvet at kombinere den aldrende Nokia bestseller med en moderne video fra i år.

Egentlig skulle det ikke kunne lade sig gøre. Nokia telefonens processor er slet ikke kraftig nok til at kunne håndtere video – og skærmen heller ikke. For 20 år siden var den på 84 gange 48 punkter i monokrom sort/hvid. I dag skal smartphone displays gerne levere 2.880 gange 1.440 pixels

Ikke desto minde er det lykkedes YouTube nørderne ved at forbinde Nokia telefonens skærm direkte med en lille Arduino computer.

Resultatet kan I beundre i denne video. Forvent ikke det store i kvalitet, men udviklingen på 20 år er tankevækkende og meget øjensynlig….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat får et helt nyt design