Foto fin, video well på ny super Apple

Teknologi trækker tonerne frem

Da Sony introducerede Walkman i 1979, ændrede den fuldstændigt på den måde, som folk lyttede til musik på.

De glade toner blev for første gang rigtigt mobile, og det er de vedblevet med at være. I dag er det blot mobiltelefonen, musik lytningen foregår på.

Walkman – og de mange kopier, der fulgte i farvandet på Sonys geniale påfund – ændrede de fleste menneskers livsstil. Pludselig kunne man gøre andet end kigge ud i luften eller bladre i en avis, når man rejste, ventede eller var på vej til og fra arbejde.

Walkmanden blev afløst af Apples iPod, der måske revolutionerede musik industrien mere, end den ændrede folks måde at lytte til på musik på.

IPod og siden iPhone og andre smartphones flyttede musikken fra de traditionelle ”fysiske” medier som vinylplader, kassettebånd, cd’er eller dvd’er til digitale formater, som man kunne downloade – eller i dag streame – via internet.

Men har de store tekniske landevindinger mon ændret på, hvor meget vi lytter til i dag? Ifølge den nye ”Music 360” rapport fra det store internationale analysefirma Nielsen er svaret ja.

Ifølge Nielsen lytter vi nu i gennemsnit til musik i 32,1 timer om ugen. Sidste år var det i 26,6 timer og i 2015 kun i 23,5 timer.

Kigger man på, hvor meget musik smartphone brugere lytter til musik, er det mange flere timer end gennemsnittet. De har hørebøfferne på i 35,7 timer om ugen og henter deres musik fra 3,4 enheder – mobiler, tablets, laptops, iPods, spille konsoller, tv osv.

Tallet er endnu højere hos mennesker, der betaler abonnement på streaming tjenester. De lytter til musik i 39,1 timer om ugen på fem forskellige enheder (4,8).

Nielsens tal viser i øvrigt også, at 58 pct. af online lytterne sammensætter deres egne spillelister med deres musikalske favoritter på. 32 pct. deler playlister med andre.

Målingerne er amerikanske, men jeg tror ikke, at forskellen er vanvittig stor mellem den måde, man i dag lytter til musik på i Danmark og i USA….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foto fin, video well på ny super Apple