Pas på, hvad I lægger på mobilen

Foto fin, video well på ny super Apple

Apples nye iPhone X får masser af roser og anerkendelser for tiden – markedets dyreste, Apples bedste, fantastisk skærm, utrolig ansigts-genkendelse, et tempo som en racerbil.

Men i hvert fald på ét punkt ser Apples ambitioner til at svigte. iPhone X har ikke verdens bedste kamera – kun det næstbedste. Den nye iPhone er suveræn til fotos, mens det kniber med kvaliteten af video optagelser.

Det afslører de højt respekterede foto-eksperter fra magasinet DxOMark, som mange bruger som reference til at bedømme både komplette kameraer og billedskydere i mobiltelefoner.

Verdens bedste kamera på en smartphone sidder stadig på en Google Pixel 2 telefon, som vi desværre ikke kan købe på det danske marked. Derfor kan man vel med føje kalde kameraet på iPhone X for Danmarks bedste.

Kameraerne på den nye iPhone X er verdens bedste til fotos, men knap så gode til at optage videoer med.

DxOMark har givet iPhone X kameraet en overordnet score på 97 point. Når det gælder fotos, er Apple en suveræn nummer ét med 101 points. Til gengæld er video kvaliteten kun middelmådig og opnår beskedne 89 points.

Ifølge DxOMark er iPhone fremragende til skarpe fotos indendørs, ekstremt flotte billeder udendørs med naturlige farver, gode himmel, fine detaljer, stor dynamik og en imponerende ”bokeh” effekt, hvor motivet i forgrunden står skarpt, mens baggrunden flyder ud.

Også Apples selfie-kamera på fronten af iPhone X henter mange roser hos DxOMark. Især fæstner anmelderne sig ved den nye Portrait Mode, der giver en flot Bokeh effekt.

De tekniske specifikationer på iPhone X kameraerne er dobbelte objektiver på bagsiden med et 12 megapixel vidvinkel med f/1.8 lysfølsomhed samt en 12 MP tele med f/2. Begge objektiver har fase-korrigeret autofokus og støttes af en flash med fire LED True-Tone pærer. Kameraere kan optage 4K video med 60 billeder pr. sekund (fps).

iPhone X er en dyr og lækker smartphone med verdens næstbedste kameraer ombord.

Selfie kameraet på iPhone X tilbyder en 7 megapixel sensor med f/2.2 lysfølsomhed, ansigts genkendelse og Portrait funktion.

Efter anmeldelsen af den nye Apple iPhone X ser DxOMark’s hitliste over verdens bedste mobiltelefon kameraer således ud:

  1. Google Pixel 2 – 98 points
  2. Apple iPhone X – 97
  3. Huawei Mate 10 Pro – 97
  4. Apple iPhone 8 Plus – 94
  5. Samsung Galaxy Note 8 – 94
  6. Apple iPhone 8 – 92
  7. Google Pixel – 90
  8. HTC U11 – 90
  9. Apple iPhone 7 Plus – 88
  10. Apple iPhone 7 – 85 points

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på, hvad I lægger på mobilen