Hybrid vellyd med både rør og transistorer

Sydkorea er bedst til 4G telefoni

Danmark har et af de hurtigste 4G mobil netværk i verden, men udbredelsen af 4G er kun middelmådig internationalt set.

Sådan kan man tolke en ny global oversigt fra konsulent firmaet OpenSignal, der har målt kvaliteten af mobiltelefoni i en lang række lande kloden rundt. Fokus har ligget på den seneste teknologi – 4G eller LTE, som den også kaldes i udlandet. Næste generation 5G får vi nok først at se om to-tre år.

Med en gennemsnitlig download hastighed på 33,85 Mbps er de danske 4G netværk dobbelt så hurtige som det globale gennemsnit. Hastigheden placerer Danmark på en global 8. plads – efter bl.a. Norge (42,03 Mbps) og Holland (38,91), men langt foran Sverige (24,58) , England (22,01), Tyskland (19,29) eller USA (13,98 Mbps).

OpenSignal konstaterer, at intet land har nået den magiske grænse for hastigheden på 50 Mbps endnu. Enkelte teleselskaber kan levere det, men ikke generelt for et helt land. Tættest på målet er Singapore med 46,64 Mbps i gennemsnit og Sydkorea med 45,83 Mbps.

OpenSignals 4G analyse bygger på 50 milliarder målinger foretaget på 3,8 millioner smartphones og tablets i 77 lande verden over. Målingerne er foretaget i perioden fra den 1. juli til den 1. oktober i år.

Ud over den rene download hastighed, der er særlig interessant for dem, som henter mange data og video ned på deres mobiltelefon, har OpenSignal også kigget på, hvad man kalder ”availability” eller tilgængelighed af 4G signaler i hvert enkelt land.

Tilgængelighed er ikke lig med en reel forbindelse. Den fortæller snarere, hvor ofte en smartphone fanger et 4G eller LTE signal.

I den sportsgren klarer Danmark sig ikke specielt godt i det internationale felt. Vi roder rundt på en skuffende 29. plads med 77,64 pct. tilgængelighed.

Så har sydkoreanerne det meget bedre med deres Samsung og LG telefoner. I Sydkorea er 4G tilgængeligheden næsten komplet og landsdækkende – 96,69 pct. Japan følger lige efter med 94,11 pct. og Norge med 88,66 pct. På dette punkt ligger USA også højt med 86,94 pct. og en global femteplads….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hybrid vellyd med både rør og transistorer