Razer Phone koster 5.800 kroner

Smartphone salget stiger igen

For en sjælden gangs skyld stod salget af smartphones i stampe i månederne april til juli, men den stilstand har igen forvandlet sig til en pæn vækst.

I årets tredje kvartal blev der solgt 373,1 millioner smartphones på verdensbasis. Det er 2,7 pct. flere end i samme periode for et år siden, viser nye tal fra analyse bureauet IDC.

Der var fremgang at spore hos alle verdens fem største smartphone fabrikanter, og Samsung kunne øge sit forspring som klodens numero uno i forhold til Apple.

I IDC’s tal er Huawei fortsat ”kun” nummer tre, men den kinesiske gigant er gået frem med 16,1 pct og ånder Apple i nakken. Apples markedsandel stod i stampe på 12,5 pct. i årets andet kvartal, mens Huaweis voksede med 1,3 pct. til 10,5.

Tredje kvartal er traditionelt Apples svageste periode på året, fordi nye smartphones som regel først kommer i september og derfor først sætter deres præg på salget fra oktober og frem. Det gælder i særlig grad i år, hvor Apples med spænding imødesete iPhone X supertelefon først kommer til salg i dag – i november.

Derfor kan det meget vel være, at senere tal for fjerde kvartal vil få situationen til at se helt anderledes ud. Måske at Samsung taber terræn til Apple og Huawei.

Alene for-salget på de dyre iPhone X’ere har ligget på mellem 10 og 15 millioner styk. Tilsvarende har Huawei netop meddelt, at man har solgt 100 millioner smartphones i årets første ni måneder. De nye Mate 10 modeller skal nok sætte ekstra gang i kasse-apparaterne.

Med 83,3 millioner smartphones i Q3 solgte Samsung næsten dobbelt så mange enheder som Apple på verdensbasis.

Apples nye iPhone modeller vil første sætte deres præg på salgslisterne i fjerde kvartal af 2017. Den helt nye iPhone X måsle først næste år, fordi den er udsendt så sent på året.

Den kinesiske trio i den globale Top-5 gik stærkt frem i juli, august og september. Xiaomi leverede en vækst på over 100 pct, mens OPPO på fjerdepladsen kunne glæde sig over 19 pct. fremgang.

Ifølge IDC var årets tredje kvartal præget af lanceringer af nye toptelefoner fra en række kendte udbydere. Men tilsyneladende er det kun Samsung, Apple og Huawei, der får glæde af dem sådan rent finansielt.

”Bread-and-butter” for de fleste andre producenter – herunder også OPPO og Xiaomi – er de billigere mellemklasse modeller. De sælges i store antal i f.eks. Kina og andre asiatiske lande….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razer Phone koster 5.800 kroner