LEGO præsenterer berømt gravplads

Ny app giver grønne fingre

Kunstig intelligens, Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) er hastigt på vej ind i vores hverdag. Ikke kun som spil, men også til undervisning, på vores arbejdspladser og derhjemme i privaten.

Giganter som IKEA eller Amazon eller flere tøjkæder har vist, hvad AR kan bruges til i praksis. F.eks. til placere møbler digitalt i et billede af ens lokaler, eller man prøver sit nye tøj virtuelt på et foto af sig selv.

Den nye Plant Life Balance app viser en anden vej – meget grøn og miljørigtig. App’en kan nemlig bruges til at udvælge de rigtige planter og blomster til ens bolig eller kontor. Både med hensyn til udseende og planternes evne til at rense luften og et godt miljø.

Ligesom hos tøj- og møbelfirmaerne lægger man virtuelle planter (”super-impose” på engelsk) oven på et billede af lokalet, som man ser i sin smartphone.

Plant Life Balance app’en er udviklet på basis af videnskabelig forskning i, at grønne planter kan rense luften og give et bedre miljø. I den forbindelse har programmørerne brugt over 100 rapporter og artikler fra plante eksperter til at skabe et leksikon over bedst egnede planter.

I første version omfatter oversigten 90 planter, som man kan se en masse detaljer omkring. F.eks. hvor gode de er til at absorbere små flygtige partikler i luften, om de er gode at have stående i støvede omgivelser, med pollen, røg, sod og fugtighed.

App’en kan sågar tage arealet på planternes blade, planternes fysiske størrelse og rummets indretning med i sine kalkulationer – inden mobiltelefonen kommer med en anbefaling af, hvilke planter man skal kombinere i lokalet, og hvor de skal placeres.

Betjeningen skal være legende let: Brugerne tager et billede af rummet, som man vil indrette med grønne planter. Derefter indtastes informationer om lokalets størrelse, antal møbler, vinduer, planter – og om der sidder rygere i rummet. Et øjeblik efter kommer app’en med en rating af lokalet, og man kan begynde at flytte rundt med planter virtuelt på smartphone skærmen – uden at røre ved en urtepotte i virkeligheden.

Plant Life Balance lover, at antallet af planter på listen vil blive løbende udvidet. De nye henter app’en automatisk fra en online database.

Den grønne app, der kan gøre et lokale endnu grønnere, kan downloades gratis. App’en fås både til iPhone/iPad og til Android…

.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO præsenterer berømt gravplads