LG Mosquito Away mobil

Twitter har tabt pusten

Der var engang, hvor Twitter blev nævnt i samme åndedrag som Facebook. Den tid synes at være overstået nu, for i modsætning til sin gamle ærkerival fortsætter Facebook med at vokse, mens Twitter ser ud til at være gået helt i stå med hensyn til nye brugere.

Twitter har stadig stor indflydelse. Ikke mindst i lande som England og USA – bare tænk på præsident Trumps forkærlighed for at tweete fra sin iPhone.

I Danmark står Twitter også stærkt, men det skyldes ikke antallet af brugere, men de brugere son Twitter har. Det er i høj grad politikere, mediefolk og folk med stor indflydelse på kulturen.

Twitter har heller ikke ligefrem haft en heldig hånd i de seneste år. F.eks. måtte Twitter indrømme i juli, at man havde overdrevet sit antal aktive brugere med mellem en og to millioner siden 2014 – som følge af en simpel regnefejl.

Nu – med formentlig mere korrekte tal – viser det sig, at Twitters brugerskare kun er vokset med fire millioner i de seneste tre måneder. Det er meget færre end Facebook, Instagram eller kinesiske WeChat.

I de seneste to år er Twitter gået frem med 23 millioner brugere til 330 millioner – heraf de 69 mio. i USA. I samme periode er Facebook vokset med 461 millioner til lige over 2 milliarder aktive brugere om måneden – de såkaldte MAUs.

Facebook-ejede Whatsapp har passeret 1 milliard med 400 millioner nye brugere siden tredje kvartal i 2015. WeChat ligger også omkring en milliard – næsten alle i Kina – mens Instagram har fordoblet sit brugertal på to år.

Lidt positive nyheder er der dog om Twitter. Det sociale medie, der har eksisteret i 11 og et halvt år, er tæt på at levere et overskud for første gang nogensinde.

I det netop offentliggjorte regnskab for 3. kvartal var Twitters underskud skrumpet ind til kun 21 mio. USD, Med nye tiltage som at fordoble antallet af karakterer i hver tweet fra den nuværende 140 håber Twitter at nå et finansielt “break even” ved udgangen af 2017….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG Mosquito Away mobil