Facebook får 4K video

Billioner gemmes i skattely

Senest efter afsløringen af de såkaldte Panama papirer og EU’s kæmpebøder til en række multinationale bøder er det store publikum blevet opmærksom på, at mange virksomheder er meget kreative udi at gemme deres penge i udlandet. Helst langt uden for rækkevidde af skattemyndighederne.

Mange af disse virksomheder kommer fra it- og internet-verdenen, viser en ny analyse fra det amerikanske Institute on Taxation and Economic Policy (ITEP).

Alene 10 af USA’s 500 største, børsnoterede virksomheder har på den måde gemt over 6,5 billion krone i skatrely uden for landets grænser (1 trillion USD).

Apple er nok det mest kendte for sin skatte-praksis og har ifølge den amerikanske tænketank parkeret 246 milliarder USD (knap 1,6 billion kroner) i tre datterselskaber i Irland. På den måde skal Apple have sparet 77 mia. USD i skat – ca. 500 milliarder kroner.

Apple er i selskab med fire andre it-giganter i Top-10 over de amerikanske virksomheder, der gemmer flest penge på konti uden for USA – Microsoft, IBM, Cisco og Google. Tilsammen holder de 586 mia. USD eller ca.   3,8 billion kroner udenfor rækkevidde af de amerikanske skattemyndigheder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook får 4K video