Nedtur for Essential Phone

Apple Pay er åbnet i Danmark i dag

Som første medie i landet kunne Leifshows.dk allerede i torsdags fortælle, at Apples betalings system Pay ville åbne i Danmark i dag tirsdag den 24. oktober.

Det er blevet officielt her til morgen, hvor storbankerne Nordea og Jyske Bank officielt melder sig som de danske centraler for Apple Pay.

Dermed får først og fremmest Danske Bank og MobilePay en stærk rival, men også det mobile Dankort fra Nets konkurrerer med Apple Pay. Det samme gør kinesiske Ali Pay fra online giganten Alibaba, som stormagasinet Illum har indgået samarbejde med.

Kunder i Nordea og Jyske Bank kan allerede her fra morgen overføre deres Dankort og kreditkort til Apple Pays ”Wallet”. Det betyder i praksis, at man kan bruge sin iPhone til at betale med mange steder i Danmark – og ikke kun med MobilePay.

Apple Pay kan både benyttes både på betalings-automater og terminaler, der har Apple Pay symbolet på. Desuden fungerer Pay i mange iPhone apps og naturligvis ved online køb fra mobilen.

Elgiganten, 7-Eleven, Humac, Lidt, Magasin, Joe & The Juice og Circle K vil være de første danske butikskæder, der tager imod Apple Pay. Det samme gør nogle hoteller samt en række danske webshops.

Nordea har 1,7 milliarder kort-transaktioner pr. år og omkring 1,3 millioner kroner med en iPhone, iPad eller Apple Watch:

”Med Apple Pay som supplement til vores eksisterende løsninger til mobilbetaling kan vi tilbyde vores iPhone- og Apple Watch-kunder en sikker og brugervenlig global løsning, der gør hverdagen nemmere,” forklarer Mads Skovlund. Han er bankdirektør med ansvar for privatkunder hos Nordea.

Sikkerhed og beskyttelse af personoplysninger er kernen i Apple Pay. Når et hæve- eller kreditkort bruges sammen med Apple Pay, bliver kortnumrene ikke gemt på enheden eller Apples servere. I stedet bliver et unikt kontonummer tildelt, krypteret og gemt sikkert i det såkaldte Secure Element på enheden. Hver transaktion bliverautoriseret med en unik, dynamisk sikkerhedskode.

Hos Jyske Bank siger bankdirektør Peter Schleidt:

”Vi vil gerne være der, hvor vores kunder er – også når det gælder deres valg af mobile betalingsløsninger. Med Apple Pay giver vi vores kunder mulighed for at vælge den betalingsløsning, der passer bedst til dem.”

”Med Apple Pay i kombination med et Visa-kort fra Jyske Bank kan kunder på enkel vis
få dækket deres behov for betalinger i Danmark og udlandet i såvel butikker som online,
fortsætter Peter Schleidt.

Hos Nordea kan man finde flere informationer om Apple Pay her.

Er man Jyske Bank kunde, findes Apple Pay siden her.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nedtur for Essential Phone