Foldetelefonen er tilbage

Sony går ind i smarte højttalere

Intelligente højttalere med stemme-styring sælger som varmt brød i USA, England og Tyskland, men de er endnu ikke kommet til Danmark. I hvert fald ikke ad de officielle kanaler.

Ærgerligt, for højttalere som Amazon Alexa Echo, Google Home, Apple HomePod eller kompatible bokse fra f.eks. JBL og Harman-Kardon giver mange smarte nye muligheder at styre sit Wi-Fi forbundne hjem på.

Amazon er længst fremme med anvendelserne, som går lige fra, at man med sin stemme beordrer sin højttaler til at skifte melodi, over fjernstyring af tv og køleskab, oplæsning af nyheder og vejrudsigt til booking af flybilletter og hotel.

Hello! kan fungere både som vækkeur og indbrudsalarm – og naturligvis spille visselul musik.

Flere og flere fabrikanter har fået øjnene op for mulighederne i de smarte højttalere, som mange ellers trak lidt på smilebåndet af for et par år siden, da de blev præsenteret første gang. Legetøjet er blevet et seriøst bud på, hvordan vi indretter vores fremtidige hjem med tingenes internet.

Samsung er nu på vej med deres egen Bixby højttaler og digitale assistent. Andre bygger videre på de etablerede systemer som Amazon Alexa eller Google Assistant, mens bilfabrikanterne nu kappes op om at levere stemmestyring og smarte apps til deres kommende modeller.

Sony er den eneste af verdens helt store elektronik-fabrikanter, der har været ret tavs omkring digitale assistenter og højttalere, man kan tale til – ikke kun lytte på.

Hello” er Sonys bud på en konkurrent til Googles Home og Amazons Echo højttalere. Sony nyheden har bl.a. en touch skærm på “maven”.

For et år siden løftede Sony en flig for sin kommende Xperia Agent. Den kommer nu helt officielt som Xperia Hello!, der kommer på markedet i Japan i november – lige i rette tid til julehandelen.

Experia Hello! kan det samme, men mere end konkurrenterne fra Google og Amazon. Derfor kalder Sony også sin nyhed for en robot-butler, som kan spille musik og så meget andet.

Mere teknisk kan man beskrive Experia Hello! som en blanding af en smart stemmestyret højttaler, en tablet til video chat, et sikkerheds-kamera og en central styring af alle de apparater i hjemmet eller på kontoret, som er forbundet til det trådløse internet.

Man kan bede Xperia Hello! om at få oplyst trafikmeldinger, checke dagens kalender eller ordne fly bookinger, inden man tager hjemmefra.

Experia Hello! har syv mikrofoner indbygget, så den kan høre alle indtalte beskeder selv fra en person i den anden ende af stuen. Mikrofonerne, der skal være af Hi-Fi kvalitet, er også gode til håndfri telefon samtaler og video chats a la Skype, som Hello! også kan bruges til.

Det indbyggede kamera har også en vigtig funktion i video chat, men kan samtidig bruges som en overvågnings-alarm, når ejeren ikke er hjemme. Via bevægelses-sensorer kan kameraet begynde at optage, når der f.eks. er ubudne gæster på besøg og sende billeder af tyven via internet til boligens ejer og hans smartphone.

Modsat de fleste andre smarte højttalere på markedet kommer Sonys Xperia Hello! med en 4,6 tommers touch skærm på maven. Den kan bruges både som almindelig Android tablet og til at programmere robotten til at udføre mere komplekse operationer.

Xperia Hello! skal være husets fremtidige info-central. I forbindelse med f.eks. børnefødselsdage kan højttaleren spille sange, eller barnet kan tale med sine fjernt boende bedsteforældre over Skype via det indbyggede kamera og skærmen på robottens mave.

Det kan f.eks. være et vækkeur, der samtidig tænder trådløst for kaffemaskine og brødrister i køkkenet, finder morgen-tv på fjernsynet, slukker for den udendørs alarm, åbner garageporten og måske endda starter bilen. Det lyder som en science-fiction komedie, men kan uden videre blive virkelighed anno 2017.

Sony kan uden tvivl bygge en trådløs infrastruktur op i et hjem eller et kontor bedre end mange andre. Tilmed kombinere med rigtig god lyd af Hi-Fi kvalitet og fremragende kameraer.

Men ligesom Bixby fra konkurrenten Samsung har Xperia Hello! et meget stooort problem. De har ikke vist deres kvaliteter i praksis, og de er ikke kompatible med de smarte systemer, der ser ud til at vinde kapløbet om forbrugernes gunst – Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana eller måske Apples kommende HomePod på basis af Siri assistenten.

I Japan vil Sony indledningsvis sælge Xperia Hello! som en avanceret hjemme-gadget. Senerehen skal den kombinerede højttaler og butler også lanceres som en elektronisk receptionist til virksomheder….

https://www.youtube.com/watch?v=WFCwU3E3m5U

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foldetelefonen er tilbage