Fidget Spinner for voksne

OnePlus trækker i land efter bruger-storm

I en forløbne uge fik mange ejere af OnePlus smartphones et mindre chock, da de opdagede, at telefon samlede data om dem og sendte dem videre til fabrikanten i Kina – uden at spørge om lov.

Historien blev med lynets hast spredt ud i medier i hele verden, selvom det at sende visse data retur er helt almindeligt på mobiltelefoner.

Hos OnePlus var det dog langt flere informationer end normalt. Bl.a. data, der vil gøre det muligt at identificere personen, som bruger mobilen – plus alle mulige andre ting, han eller hun har foretaget på telefonen.

Nu har OnePlus fået meget travlt med at undskylde og erklære, at man vil stoppe denne praksis, der er ulovlig i mange lande. Hvis OnePlus ikke gjorde det, ville den populære fabrikant hurtigt miste sin opbakning blandt brugerne – og i værste fald miste kunder.

Uden at vide det har OnePlus brugere fået indsamlet en masse informationer om den selv og deres anvendelse af telefonen.

OnePlus forsøgte sig i første omgang med en dårlig forklaring om, at data-opsamlingen var en ekstra funktion, som ikke alle telefoner var sat op til. Indsamlingen skulle bruges til at forbedre mobilernes bruger-oplevelse.

Derefter forklarede OnePlus, at de indsamlede informationer ikke blev delt med andre, og at telefon brugerne kunne stoppe den automatiske data-overførsel fra Settings menuen.

Lige lidt hjalp det, og OnePlus var godt på vej ind i en ”shit storm” på internet og de sociale medier, da firmaets topchef Carl Pei gjorde et knæfald her i weekenden.

Nu lover han, at alle OnePlus telefoner inden udgangen af oktober vil vise en menu i Set-Up wizard’en, hvor de kan svare ja eller nej til at deltage i firmaets ”erfarings program”. Stoppet af indsamlingen foregår altså ikke automatisk. Brugerne skal selv huske at koble fra eller til manuelt.

OnePlus er på vej med en model 6 i nyt design til foråret, Inden da og sikkert inden nytår kommer formentlig en 5T model med højere ydelse end den nuværende 5’er.

 

Blandt de informationer, som OnePlus telefonerne har sendt til fabrikanten, har været telefon nummer, apparatets IMEI nummer, Mac adresser, navne på anvendte mobile net, telefonens serienummer, Wi-Fi informationer, unikke IMSI identifikationer fra SIM-kortet, anvendte apps og forskellige andre detaljer fra mobilens OxygenOS styreystem.

OnePlus mangler dog at fortælle, om eksisterende brugere vil få lov til at slette de data, som fabrikanten allerede har indsamlet uden deres tilladelse. Det ville ellers være rimeligt nok.

Man kan næppe forvente, at millioner af OnePlus brugere – deriblandt mange tusinde danskere – vil nulstille deres telefon og slette alt indhold for at geninstallere dem. Ellers vil den nye valgmenu jo ikke dukke op.

Sandsynligvis vil til/fra menuen om data indsamling være installeret på fremtidige udgaver af OnePlus smartphones, der bl.a. er blevet bestsellere hos det danske teleselskab 3.

Den nuværende OnePlus 5 model er udsolgt mange steder i verden og vil muligvis blive afløst af en hurtigere OnePlus 5T udgave inden jul. Næste generation OnePlus 6 ventes først klar i begyndelsen af 2018…..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fidget Spinner for voksne