Huaweis nye Mate 10 på mandag

Hvor mange Apples har I?

Apple er et af de firmaer, som folk enten elsker eller elsker at hade.

Som få andre har Apple formået at gøre computere og telefoner til en livsstil. Ikke kun noget, som nørder omgiver sig med. I dag er det mindst lige så trendy at ”flashe” en ny iPhone på caffeen eller en Macbook eller et par AirPods i ørerne – som at vise et par nye mærkevare sneakers på fødderne.

Omvendt er Apple også en af de virksomheder, som er nem at hade. F.eks. fordi priserne er højere end konkurrenternes, dens måde at navngive sine produkter på, eller fordi Apple ikke altid kommer først med de spændende nye teknologier.

For at gøre en lang indledning kort. Denne artikel handler om, at Apple tilsyneladende er meget mere udbredt end tallene for markedsandele antyder.

Næsten to af tre voksne amerikanere ejer således et Apple produkt.  Mere præcist 64 pct. bruger enten eller både og en Mac computer, en iPhone, en iPad, en MacBook, Apple TV, Beats hovedtelefoner, iPod eller et helt syvende produkt med æble-logoet på.

Og hvad især Apples kassemester vil elske: Flere og flere amerikanere køber Apple. For fem år siden var det kun 50 pct. af alle voksne i USA, som ejede et æble-produkt.

Hver amerikansk husholdning råder over i gennemsnit 2,6 Apple produkter. For fem år siden var det kun 1,5.

Ifølge analysefirmaet Hart Research findes der formentlig ikke et brand eller et varemærke, der er mere udbredt i amerikanske husholdninger end Apple. Og slet ikke når man tænker på Apples prisniveau. Uden tvivl vil der være fødevarer, soft drinks og tøjmærker, der har samme udbredelse. Men de koster altså langt fra så meget som en ny iPhone.

Jeg skal ikke kunne sige, hvordan situationen er i Danmark. Set over alle aldersgrupper har Apple bestemt ikke samme udbredelse som i USA. Kigger vi til gengæld på teenagere og folk i tyverne – og især på unge kvinder – kan det sagtens være, at over 50 pct. af danskerne har et Apple produkt….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huaweis nye Mate 10 på mandag