iPhones ikke sløvere med alderen

Mere avanceret end Amazon og Google

Markedet for stemme-styrede højttalere domineres i øjeblikket af Amazon og Google. Med adskillige velkendte fabrikanter halsende bagefter – Apple, Samsung, Sonos, JBL, Sony osv.

Markedet er dog stadig så åbent og nærmest jomfrueligt, at der er rigelig plads til andre – ofte små firmaer – som har fundet på en god idé.

De canadiske iværksættere fra SproutBos Design er et godt eksempel. Med sin store touch skærm minder deres nye Aivia boks i design om Amazons Echo Show højttaler.

Aivia højttaleren kan betjenes som en almindelig Android tablet – hvis man da ikke foretrækker at tale til den.

SproutBox øjner derfor en større kundekreds end folk, der blot vil kunne beordre deres smarte højttaler til at tænde og slukke for ting i husholdningen.

Aivias skærm opfordrer således til mere avancerede funktioner som bestilling af varer online, til overvågning og video samtaler via det indbyggede kamera – og til musik helt op i party volumen takket være den indbyggede subwoofer med 15 watt digital forstærker.

SproutBox opfatter Aivia som hjemmets nye underholdnings-center, der kan betjenes både med fingeren og et otte tommers touch display, via en app på mobiltelefonen eller ved hjælp af brugernes stemmer og Google Assistant.

Meget smart har SproutBox indbygget en trådløs oplader til mobiltelefonen. Man slipper for masser af grimme ledninger. Også fordi Aivia boksen er designet, så den kan stilles helt op til en væg. Dens egne ledninger er gemt i render på bagsiden af apparatet.

Aivia kører med Android og kan derfor bruge principielt alle apps, som udvikles til dette styresystem. Man kan bruge nyheden både som tablet og som musik-anlæg med mikrofon til stemme-styring. På dét punkt adskiller Aivia sig en del fra de mange smarte højttalere, der dukker op for tiden.

måler 23 gange 15 gange 13 centimeter. Den har en fuldtone højttaler i hver side til at spille stereo og en bagudrettet subwoofer. De er alle tre tunet af lyd-eksperter fra danske Bang & Olufsen og henter deres kræfter fra en 10 watts Class D stereo forstærker til mellemtone og diskant og en ekstra 15 watt forstærker til bassen.

Det nye musik-center kan streame musik fra f.eks. Spotify via trådløst Bluetooth eller Wi-Fi. Desuden er der to USB-stik og en aux indgang med traditionelle phono-stik, hvis man har andre lydkilder eller en laptop, man gerne vil forbinde til Aivia.

Ingeniører fra Bang & Olufsen har været med til at designe højttaler-enhederne i Aivia. Der er to fuldtoner i siderne til mellemtone og diskant og en bagud-rettet subwoofer til de dybe toner.

Andre smarte features er et fremad-rettet foto- og video-kamera på 8 megapixel – og at Aivia kan bruges som trådløs oplader til mobiltelefoner og smartwatches. De skal blot lægges på toppen af apparatet og vil så automatisk få tilført ny energi. Forudsat dog, at de bruger Qi standarden til trådls opladning, som f.eks. Samsung og Apple gør.

Endelig rummer den canadiske nyhed et lager på 32 GB, hvor man kan gemme sine fotos, videoer eller databaser med musik. Aivia kan spille både med strøm fra elnettet eller på et stort 10.000 mAh batteri, der sikrer op til fem timers drift.

SproutBos Design tilbyder i øjeblikket Aivia til en favørpris, hvis man forudbestiller et eksemplar via iværksætter portalen Kickstarter. Så koster det smarte alt-i-ét apparat kun fra 250 canadiske dollars eller ca.1.300 kroner. Den senere butikspris vil være 400 CND…..

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhones ikke sløvere med alderen