Verden køber iPhones som varmt brød

Swings er smart-ur i forklædning

Et af de største problemer i forbindelse med nye og avancerede smartwatches er levetiden. Altså ikke, hvor længe de overlever på håndleddet hos brugeren, men hvornår deres batteri løber tørt.

I forbindelse med de fleste smartwatches er det på mindre end et døgn. Alt efter, hvor mange funktioner man har i gang på uret. Bruger man f.eks. GPS til navigation, er urets batteri suget tomt på få timer.

Den slags problemer har ejeren af det nye SWINGS smartwatch ikke. Det indeholder et almindeligt knap batteri, der holder i op til halvandet år, inden det skal udskiftes.

OK – SWINGS har ikke et digitalt display med mange farver og muligheden for at se spil, navigation eller tage fotos. I stedet har man en klassisk analog urskive, der bruger små lysende lamper til at fortælle, om der f.eks. er landet et telefon opkald, en sms eller en kalender advarsel fra den trådløst tilknyttede smartphone.

Netop disse såkaldte hybride ure ser ud til at blive en ny trend blandt smartwatches. SWINGS er det seneste eksempel, og det har stort set alle fordelene. Inklusive en meget lavere pris end et ”full blown” smart-ur med display, mikrofon og masser af apps på.

SWINGS rummer til gengæld de velkendte sensorer: Uret kan måle brugerens søvn og puls, hvor mange skridt han har gået og løbet eller beregne de forbrændte kalorier. Værdierne sendes direkte til en app på mobiltelefonen, hvor de kan aflæses på en større skærm end på et ur.

 

SWINGS modtager trådløst alarm om opkald, som man kan afvise og sende direkte til sin telefonsvareb ved tryk på en knap på uret. Man kan fjernstyre sin musik afspilning på mobilen eller fjern-udløse kameraet til håndfri selfies.

Uret viser ankomne opkald, sms, emails, kalender alarmer osv. på forskelligt farvede LED-lamper – diskret anbragt i urskiven. De kan ledsages af forskellige vibrationer, så man ikke ignorerer notifikationen.

Endelig indstiller SWINGS automatisk sine klassiske urvisere til den korrekte tid, uanset hvor i verden man måtte befinde sig. Opdateringen sker trådløst fra mobilen, der enten kan være en iPhone eller en Android.

Selve uret er klassisk i designet. Det er fremstillet i rustfrit stål med ridsefast safirglas over urskiven. Indendørs sidder et automatisk urværk fra Schweiz, og hele herligheden er vandtæt ned til 100 meter.

SWINGS fås med urkasser i sort eller sølv, urskiver i sort, hvidt og blåt – og urremme i metal eller læder.

Måske allerbedst er den pris, man kan forudbestille SWINGS nyheden til. Kun 149 USD – ca. 950 kroner – hvis man køber via Kickstarter nu. Levering vil ske i december, så uret kan bruges som julegave. Fra januar bliver butiksprisen 299 USD….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verden køber iPhones som varmt brød