Armed States of America

Sonos One er lille og snakkesalig

Det har været længe undervejs, men først fra i dag er det officielt, at Sonos har fået sin første ”smarte” og stemme-kontrollerede højttaler.

Den hedder Sonos One og kan fra begyndelsen fås med Amazons digitale Alexa system. Senere kommer også støtte til Googles konkurrerende Assistant system.

Begge svarer deres brugere med kvindelige stemmer, men snart kommer Google også med en mandig røst.es Altid på engelsk, fransk og til dels tysk. Dansk er ikke planlagt, men de fleste af os mestrer i hvert fald engelsk.

Sonos har altid haft lyd og musik i fokus. Derfor vil den lille Sonos One have en høj lydkvalitet, når den spiller musik, podcasts, lydbøger eller andet indhold fra over 80 forskellige streaming tjenester.

Den nye One fungerer selvfølgelig problemfrit sammen med andre Sonos højttalere. Den kan stå alene eller parrets trådløst til stereo med en ekstra One, og nyheden kan blive brugt sammen med Sonos Playbase eller Playbar til at skabe bedre lyd til tv eller et komplet surround system.

Selve One højttaleren er helt ny og udviklet fra grunden. Den måler 16 gange 120 mm og indeholder to Class-D forstærkere, der er skræddersyet til en mellemtone-/bas-enhed og en diskant.

Sonos One kan spille alene, placeres som to i stereo eller indgå i et surround system sammen med andre trådløse Sonos højttalere.

Som noget nyt for Sonos er One udstyret med seks mikrofoner og valgbar støjreduktion, så den kan forstå og identificere brugernes stemmer og indtalte ordrer selv på nogle meters afstand.

Fra begyndelsen har Sonos One Amazons Alexa integreret, så man f.eks. kan styre musik afspilning fra Amazon Music, Pandora og snart også Spotify med sin stemme.

Det gælder naturligvis også andre Alexa talenter som f.eks. at bede om at høre nyheder, trafikmeldinger og vejrudsigter. Man kan desuden foretage web søgninger, bestille flybilletter, pizza leveringer eller styre husets øvrige Alexa kompatible apparater direkte fra højttalere – køleskabe, alarmer, kameraer, tv, kaffemaskiner osv.

Sonos One kommer på markedet den 24. oktober i hvid eller sort finish. Den danske pris bliver 1.699 kroner….

Man kan styre musikken, tænde for tv, slukke for alarm eller tjekke flyafgange og trafikmeldinger ved at tale til Sonos One.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Armed States of America