Huawei vinder ind på Apple og Samsung i image

Smil for at logge ind på Facebook

Måske I fremover ikke skal indtaste jeres brugernavn og password, når I vil tjekke opdateringer og nyheder på Facebook. Det kan i stedet klares med et kig ind i jeres smartphones front-rettede kamera.

Ligesom mange andre teknologi-firmaer pusler Facebook nemlig med ansigts-genkendelse som et mere sikkert adgangsfilter end traditionelle kodeord eller fingeraftryk.

I første omgang eksperimenterer Facebook med ansigts-genkendelse til at gen-åbne brugernes konti. Først og fremmest til at verificere identitetet, der i dag typisk foregår i to trin.

Med ansigts-genkendelsen vil det ikke være noget problem, at brugeren har glemt sit password. Systemet vil også fungere, hvis Facebooks sms besked til brugeren ikke når frem.

Facebook har bekræftet over for flere amerikanske medier, at man afprøver ansigts-genkendelse hos et antal brugere i USA. Men det er der ikke noget specielt i.

Facebook kører løbende tests af nye funktioner og apps. Senest har danske brugere kunnet fungere som testkørere for Facebooks nye kommende Bonfire app til video-gruppe-chat, sådan som vi beskrev her på Leifshows for nylig.

I forbindelse med ansigts-genkendelsen oplyser Facebook, at den ikke skal være en ny måde at logge ind på Facebook generelt. Kun en hurtig og sikker vej til at gendanne eller genåbne en profil og konto.

Facebook oplyser, at den nye funktion kun vil være åben på enheder, som Facebook abonnenter har brugt før til at logge ind fra. Ansigts genkendelsen skal opfattes som et supplement til den nuværende to-trins autentificering via sms.

For mange mennesker virker ansigts-genkendelse som noget, der er taget direkte ud fra en science-fiction film. Teknologien er dog ikke spor futuristisk og har været klar i flere år. Det er blot nu, hvor den begynder at dukke op i mainstream forbruger produkter.

Samsung indførste således en ret enkel form for ansigts-genkendelse i sine Galaxy S8 telefoner allerede i foråret – og siden også på den nyere Galaxy Note 8.

Den helt store omtale skabte Apple dog for snart tre uger siden, da man holdt verdens-premiere på den kommende iPhone X. Den indeholder en langt mere avanceret ansigts-genkendelse i skikkelse af det nye Face ID system.

Face ID’s kvalitet har været heftigt diskuteret siden da, og Apple har måttet gøre nogle (lidt uventede) indrømmelser. Således advarer Apple nu mod at satse 100 pct. på det nye system i forbindelse med tvillinger og børn  Helt så 100 pct. træfsikkert er Face ID altså heller ikke.

Facebook holder uden tvivl et vågent øje med de erfaringer, som Apple og Samsung gør med ansigts-genkendelse, inden en tilsvarende funktion bliver rullet globalt ud til alle Facebook brugere….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei vinder ind på Apple og Samsung i image