Twitter sletter 300.000 konti

Google køber HTC

Rygterne har svirret længe om, at HTC ville sælge sig selv eller i det mindste sin smartphone produktion fra. I dag kom så bekræftelsen: Google har formedelst 1,1 milliard USD overtaget halvdelen af HTC’s mobiltelefon team på 4.000 medarbejdere, hvor især designerne og en række specialist-ingeniører har været interessante for den amerikanske søge-gigant at få fat i.

Det er ikke mange år siden, at HTC var en af de største producenter af Android mobiler. En række modeller, der ikke faldt i det store publikums smag, skabte imidlertid en voldsom nedtur. Samsung, Huawei, OPPO og flere andre overhalede HTC, der i dag må nøjes med en global markedsandel på omkring én procent – og en mobildivision, der giver bragende underskud.

Google og HTC har samarbejdet i mange år, og HTC har bl.a. fremstillet nogle af Googles Nexus telefoner. Så at de to fandt sammen, er ikke den helt store overraskelse. Google har længe stået øverst på bookmakernes liste over mulige købere af HTC.

Til gengæld bliver det spændende at se, om Google kan få noget fornuftigt ud af sin investering på syv milliarder kroner. Tidligere hardware eventyr tyder på det modsatte.

Måske husker nogle af mine læsere, at Google købte Motorolas mobiltelefoner tilbage i 2012. Det kostede 12,5 milliarder USD eller ca. 80 mia. kroner. Mindre end tre år senere solgte Google Motorola videre til kinesiske Lenovo for tre milliarder USD.

Google forsøger i øjeblikket at blive en global spiller i smartphones. Firmaets Pixel mobiler blev en solid salgssucces i USA sidste år, og forventningerne er store til Pixel 2, der lanceres den 4. oktober.

Her er de tre ting, som Google ventes at præsentere den 4. oktober. Til venstre en ny lille Home Mini højttaler med fokus på Googles Assistant. Til højre ses Googles nye Daydream headset til virtual reality. Og imidten den nye Pixel 2 XL smartphone, der skal koste 949 USD og derfor nærmer sig Apples dyre iPhone X. Dream

 

Omvendt har Google også et politisk problem. Søgemaskine giganten har gjort Android til verdens klart største styresystem på mobiler, som andre fabrikanter har produceret og markedsført. Vil de synes om at få Google som konkurrent og leverandør på samme tid?

Ingen tvivl om,, at HTC’s dygtige mobilfolk kan hjælpe Google med at få flere smartphones hurtigere frem. Det er vigtigt i konkurrence med Samsung og Huawei, der er blevet verdens nummer ét og to i smartphones ved at markedsføre mange modeller på samme tid. Modsat Apple, der lever på kun få forskellige mobiler, som de til gengæld tjener flere penge på pr. styk.

Google vil beholde HTC’s brand og sikkert sælge smartphones under både Pixel og HTC navnet. En af dem bliver et nyt HTC flagskib, der skal lanceres i 2018 som afløser for firmaets nuværende U11 telefon (indledningsfoto)…

.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter sletter 300.000 konti