Så meget koster iPhone X rundt om i verden

Nu går der et lys op for Alexa

Amazons digitale Alexa assistent trænger ind her og der og alle vegne. I køleskabe, vækkeure, termostater, tv, alarmer – og man kan bestille både hoteller, vejrudsigter og flybilletter ved at tale til en Alexa kompatibel højttaler, der så svarer tilbage med en behagelig kvindelig stemme.

Indtil nu har Alexa dog manglet at erobre lamper og elpærer. Det er sket nu, hvor amerikanske General Electric har sendt sin C bordlampe på markedet. Den fungerer præcist som en Amazon Echo højttaler, så man kan blive vækket af C i soveværelset, lade lampen spille musik eller bede den om at slukke for alarm, tænde for kaffemaskinen eller skrue op for varmen.

C by GE Sol ligner snarere end en cirkel af LED-lys end en traditionel lampe. Lidt science fiction stemning er dog nok på sin plads, når man inviterer den nyeste teknologi med kunstig intelligens og trådløst internet ind i sit hjem eller kontor.

Man kan styre Sol lampen enten via at tale til Alexa assistenten, bruge en Alexa app på mobilen eller trykke på knapper på lampefoden.

Mikrofon og højttaler, som er nødvendig for at kommunikere med Alexa, er gemt i lampens fod. Ringen af lys kan justeres i styrke og varme eller tændes og slukkes med en stemme kommando. Eller man kan gøre det med traditionelle, gammeldags knapper på lampefoden. Det samme med audio volumen.

C by GE Sol er forbundet trådløst med hjemmets WiFi net og indstilles grundlæggende fra en Alexa app på telefonen, tabletten eller pc’en. Her sættes op, hvad Alexa skal styre af online enheder.

Alt andet ordnes ved at tale til C lampen eller en Alexa kompatibel højttaler. Det skal blot foregå på engelsk. Dansk forstår Alexa ikke endnu. Desuden skal beskederne være korte og klare som f.eks. ”Alexa, find the local news” eller ”Alexa, turn my Sol light on”.

General Electric vil have 200 USD – ca. 1.275 kroner – for sin C by GE Sol lampe. Dyrt måske, men nyheden kan jo meget andet end lyse op. Tænde for fjernsynet f.eks, spille musik eller åbne for garageporten om morgenen….

Højttaler og mikrofon sidder i lampefoden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget koster iPhone X rundt om i verden