HBO slog Netflix på Emmy'er

Den gamle Thinkpad er tilbage

Computer spil er ikke det eneste, der er gået retro vejen – tænk f.eks. på de nye Atari konsoller. Vinyl har også fået et utroligt comeback. Så hvorfor skulle en af verdens mest ikoniske laptops ikke også blive genoplivet?

Det er, hvad der lige nu er ved at ske hos Lenovo i Kina. Her vil man nemlig lade den berømte IBM Thinkpad genopstå fra de døde. I samme lidt klodsede, men utroligt solide design der grundlagte laptoppens berømmelse.

Rygterne om den nye gamle ”tænke-pad” har svirret længe, men nu skal det være ganske vist. Thinkpad kommer på markedet inden jul. Måske ikke i Danmark, men i hvert fald ude i verden..

ThinkPad ligner det modsatte af moderne laptops. Den er ikke spor slank og minimalistisk i udseende. Den prøver heller ikke at gemme sine kræfter under et elegant ydre som nye notebooks. Tværtimod er ThinkPad industriel og rå i designet. Nærmest kold og upersonlig.

Men måske er det netop dens charme, som gør, at mange tusinde er parat til at betale lidt ekstra for at få en retro pc tilbage på deres skrivebord.

Lenovo er ved en fejltagelse kommet til at lægge en reklame på internet af den nye Retro Thinkpad. På den måde er det afsløret, hvordan den ser ud og, hvornår den kommer. Annoncen er væk igen, men interessen hos nostalgiske pc-fans vakt til nye højder.

Her er den originale IBM Thinkpad, der har 25 års fødselsdag i år.

Ud fra de offentliggjorte billeder ligner den nye Thinkpad sin forgænger som to dråber vand. Det originale kantede kabinet, den blå Enter knap og den ikoniske røde TrackPoint markør midt i tastaturet.

Indendørs vil den nye Retro Thinkpad dog være alt andet end gammeldags. Den vil blive udstyret med Intels nyeste ottende generation Core i5 og i7 processorer, SSD diske i stedet for langsomme harddiske og skærme i mindst Full HD kvalitet.

ThinkPad fænomenet fejrer 25 års jubilæum i år, så det er da bare oplagt for Lenovo at fejre fødselsdagen. Det er vel nærmest en forpligtelse, når man som Lenovo har købt IBM’s pc-division for nogle år siden.

Priserne bliver desværre nok lidt høje. ThinkPads var heller ikke ligefrem billige i deres storhedstid omkring årtusinde-skiftet. 5.000 USD tales der om – over 30.000 kroner. Men OK – malerier fra de gamle mestre koster jo også mange penge….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HBO slog Netflix på Emmy'er