Huaweis nye topmobil vises 16. oktober

Robot tjekker om I har sure tæer

Ude i Asien er det en helt almindelig praksis, at man tager skoene af, når man går ind i en bolig. I Japan kan man sågar komme ud for, at skoene skal stilles, før man får adgang til restauranter.

Japanerne tager i det hele taget krops-lugte meget alvorligt. Så meget, at der bliver holdt seminarer om ”lugt chikane”, og hvad man gør for at forhindre den.

Selvfølgelig har de teknisk snilde japanere for længst opfundet midler mod svedlugt, sure tæer og dårlig ånde. Japanske supermarkeder og kiosker kan få en hvilken som helst Matas medarbejder til at dåne, når de ser udvalget af dufte, deos og spraydåser.

Man kan f.eks. også få en app til mobiltelefonen, der advarer, når bærerens armhuler gør for meget opmærksom på sig selv. Eller man kan købe en kvindelig robot, der tjecker, om man lugter ud af munden.

Endnu mere avanceret er en slags elektronisk stift, som fotokopi maskine specialisterne Konica Minolta sendte på markedet i juli. Stiften kan på et øjeblik teste tre forskellige kropslugte og vise niveauet på en smartphone app – med en skala fra0 til 100. .

Det seneste nye er dog en elektronisk hundehvalp, der lugter til ens fødder og sokker. De kan jo godt have svedt grundigt, mens man har haft skoene på i timevis. Og når fodtøjet så kommer af, når man skal betræde en privat bolig, kan ens næsebor blive mødt med en hel bølge af sure lugte, som let kan genere halvanden til to meter over fod-højde, når de registreres af bærerens næsebor.

Den søde robot hvalp kommer diskret rullende i gulv-højde hen til menneskers fødder, hvor den bruger sensorer i snuden til at sniffe efter uønskede lugte. Er den gal, bjæffer hvalpen – eller den besvimer og vælter, hvis den støder på rigtigt sure tæer.

Et tryk på en smartphone skærm får dog robotten vakt til live igen, og straks begynder den at spytte/spraye en velduftende og lugt-fjernende essens ud over de ”grimme” fødder. På den måde kan problemet løses på et øjeblik, og de fleste mennesker vil tro, at hundehvalpen bare er et stykke elektronisk legetøj med en logrende hale bagpå.

https://www.youtube.com/watch?v=jhzxCGCMATY%20%20

Robotten er skabt af Next Technology, hvor en af de ledende medarbejdere var blevet mødt af sin datters kommentar om, at hans fødder stank. Typisk japansk ville manden ikke selv bøje sig ned for at tjekke, fordi han så kunne blive såret og miste ansigt, hvis det var korrekt

Så hellere opfinde en gadget, der kunne gøre lugte-arbejdet for en – og straks sørge for en lindring, hvis den var gal med fødderne og deres distribution af uønskede dufte.

Den fod-fikserede robot ventes at komme til salg i Japan i begyndelsen af 2018. Prisen bliver 100.000 yen eller ca. 5.700 kroner.

Det kan lyde af meget, men japanske forretningsmænd er vant til at betale tusinder af kroner for deres Lloyd eller ECCO – og det sidste, de ville ønske, er at tabe ansigt ved at afsløre sure tæer i dyre herresko….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huaweis nye topmobil vises 16. oktober