Nu kan du tale med din seng

Google Pixel 2 kommer 4. oktober

Det værste hysteri omkring Apples nye iPhones er nok overstået i løbet af i dag, hvor man kan begynde at forudbestille iPhone 8 og 8 Plus telefonerne.

Det foregår næsten udelukkende online nutildags. Tidligere tiders lange køer foran butikkerne, hvor folk stod i timevis i regn og slud for at kunne bestille Apples nyeste mobiler, er et overstået kapitel.

Men så er det vel også ok, at man får en stund kan tale og skrive om andet end Apple iPhones. Der er findes jo også andre mærker, som er på vej med spændende nyt.

Næste i rækken er formentlig Google, der vil præsentere sin nye generation af Pixel telefoner onsdag den 4. oktober. De fleste kalder dem Pixel 2, mens Google ind til videre kun omtaler de to modeller som Pixel og Pixel XL – ligesom sidste års udgaver.

Helt i stil med sin ærkerival Apple holder Google tæt med informationer om de nye telefoner – i hvert fald indtil sidste øjeblik. Derfor er det lidt begrænset, hvad jeg kan fortælle om dem.

Google lover dog, at Pixel 2 vil få et bedre batteri, større lager og et bedre kamera end alle andre smartphones på markedet. Desuden skal Pixel 2 kunne ”forstå” sin bruger, hvilket sandsynligvis refererer til en ny og forbedret Google Assistant i telefonen.

Google er begyndt at sætte store outdoor reklamer på for den nye telefon i flere amerikanske storbyer.

Det i sig selv lyder jo ganske lovende for Pixel 2, som Google lader LG i Sydkorea fremstille for sig. Lad os samtidig håbe, at Pixel 2 kommer til salg i Danmark. De første Pixels blev så hurtigt udsolgt i USA, at kunder i små lande aldrig kom til fadet.

Hvis rygterne taler sandt, vil Pixel 2 komme med en helt ny snapdragon processor. 836 hedder den, og den skal være 20 pct. hurtigere end den 835 chip, som de fleste toptelefoner på markedet anvender i dag.  Er 836 en ”and”, får Pixel 2 uden tvivl en Snapdragon 835 processor.

Pixel 2 har selvfølgelig – som en af de første smartphones på markedet – Googles helt ny Android 8 Oreo ombord. Andre mærker som f.eks. Samsung, Huawei, LG, Nokia osv. får Oreo senere i år eller måske først efter nytår.

Formentlig vil den store Pixel XL model blive udstyret med et Amoled display på 6 tommer og Quad HD opløsning (2.560 x 1.440 punkter). Google vil dermed være på linie med Samsungs seneste Galaxy Note 8 og Apples helt nye iPhone X. Skærmen på den mindre Pixel bliver på 5 tommer og måske kun i Full HD kvalitet (1.920 x 1.080 punkter).

Man kunne godt forestille sig, at den lille Pixel 2 får 4 GB RAM og 64 GB lager som standard. XL modellen får så mindst 128 GB og måske en 512 GB luksus variant. Dermed ville Googles løfter blive overholdt, for 128 GB har flere andre – Apple sågar en kommende 256 GB variant af iPhone X.

Designmæssigt ventes Google at følge den øjeblikkelig mode trend – og den siger, at smartphones skal have skærme næsten uden rammer omkring. Displayet kunne også blive i det aflange 18:9 format, som bl.a. Samsung og LG har indført på det seneste.

Vi vil vide meget mere, når vi nærmer os den 4. oktober. Men Pixel 2 ser allerede nu ud til at være en spændende telefon. Især, hvis Google vælger at sælge den til markant lavere priser end f.eks. Samsung, LG og Apple….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du tale med din seng