Hvem har råd til de kvadratmeter?

Glenmorangie, man kan køre på

Kendere af god whisky vil kende Glenmorangie som en af Skotlands gode adresser for den ædle drik, hvis navn kan oversættes til ”livets vand” fra gælisk.

Glenmorangie mener imidlertid nu, at deres whisky-kunder, som eller sidder og nyder drikken i en god lænestol, skal op på benene og dyrke lidt motion. De skal op at køre helt bogstaveligt.

Ikke i en Rolls-Royce, Bentley eller Range Rover, som mange whisky-elskere vil synes var passende. Men på en cykel.

OK – den cykel, denne historie handler om, er ikke helt almindelig. Den er nemlig fremstillet af træ fra gamle whisky tønder. Såkaldte ”casks”, hvor Glenmorangie har ligget i årevis og modnet.

Den nye X Glenmorangie Original fremstilles pr. håndkraft hos amerikanske Renovo, der har specialiseret sig i cykler med stel af træ.

Der går 15 træstykker- såkaldte ”barrel staves” – til at forme et cykelstel. Det er hult for at spare vægt. Ligesom aluminiumrør til mere almindelige jernheste.

Hver tønde er kun brugt to gange til at lagre whisky, inden Glenmorangie distilleriet i Skotland sender dem videre til Renovos lille fabrik i Portland, Oregon.

Whisky-cyklen fås med tre størrelser stel –  52, 55 og 58 centimeter – og i de to udstyrs-varianter Ultegra 6800 og Dura Ace Di2. Begge er pyntet med en vignet på forgaflen, der fortæller, at her kommer en ægte Glenmorangie kørende.

Ifølge Renovo kan Glenmorangie Original forvandles fra at være en behagelig landevejs-cykel med 700 x 28 mm dæk til en solid offroad køremaskine med op til 40 mm brede dæk.

Renovo fremstiller i første omgang kun et begrænset antal af de specielle whisky-stel. De kan bestilles forud mod et depositum på 1.000 USD. Den ønskede cykel vil normalt kunne leveres inden for seks uger….

Glenmorangie laver ikke kun single-malt whiskyer af den traditionelle slags. Signet er distilleriets innovative whisky brændt på bl.a. ristet byg med chokolade.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem har råd til de kvadratmeter?