Der står Facebook på det hele

Xiaomi Mi MIX 2 er ren elegance

Hvad skal vi med en dyr iPhone X, når vi kan få en betydeligt billigere Xiaomi, der ovenikøbet er smukkere?

Mange vil nok stille dette spørgsmål, når Apples nye supertelefon bliver præsenteret – og sløret løftet, hvad iPhone jubilæums-modellen skal koste.

Kinas svar på Apple – i hvert fald i Xiaomis selvopfattelse – nåede at lancere sin spændende Mi-Mix 2 telefon halvandet døgn, inden iPhone X får premiere.

En fræk timing må man sige, og den nye Mi MIX 2 behøver slet ikke at gemme sig i forhold til iPhone X. I hvert fald ikke hvad udseendet angår – og heller ikke prisen, der ligger på lidt omkring det halve af Apples nye supermobil.

Som mange andre toptelefoner rummer Mi MIX 2 en Snapdragon 835 processor med assistance fra 6 GB RAM og 256 GB lager. Alternativt fås en Special Edition med 8 GB RAM og 512 GB lager. Det er specifikationer i absolut topklasse.

Så kan man bare undre sig lidt over Xiaomis valg af skærm. Ikke at den er i det aflange 18:9 format eller 5,99 tommer stor. Det ligner iPhone X og Samsungs Galaxy Note 8 meget. Men hvorfor ikke Quad HD grafik, men kun en modificeret Full HD har fået 200 pixels ekstra i længden (2.120 x 1.080 punkter)?

Den mest nærliggende årsag er nok prisen. Quad HD displays er stadig dyre, og Xiaomi vil gerne have sin mobile skønhed ud til et større publikum end det, der er villige til at betale 8.000 eller 10.000 kroner for en ny mobil.

For flot er Mi MIX 2 med sit slanke cover af keramik og en skærm, der fylder hele mobiltelefonens front. Farvel til de tykke kanter. Kun tre pct. ramme er der tilbage, hvor de fleste andre er stolte af 10-15 pct. eller mere.

Indmaden er top, så hvorfor kun et enkelt kamera på 12 megapixel og en selfieskyder på 5?

Xiaomi var pionéren, der lancerede de nærmest rammeløse smartphones – med stor hjælp fra den berømte franske designer Philippe Starck. Siden er flere og flere fulgt efter – Samsung og fra senere i dag også Apple.

Batteriet er på 3.400 mAH i alle modeller og er forsynet med hurtig Quick Charge opladning. Kameraet bagpå – for der er kun ét – er på 12 megapixel med moderat f/2.0 lysfølsomhed, mens selfie skyderen på 5 MP heller ikke er specielt imponerende – prisklassen taget i betragtning.

Xiaomi nyheden rummer en 4G chip, der støtter 43 forskellige bånd og frekvenser. Det gør den til en ægte global smartphone, hvilket kunne tyde på, at Mi MIX 2 også kommer til Europa. Lad os håbe det.

En eventuel europæisk pris kendes naturligvis ikke, for telefonen skal først på markedet i Kina (nu) og så til Taiwan og Hong Kong. I Kina koster Mi MIX 2 ca. 3.300 kroner med 64 GB lager, ca. 4.000 kroner med 256 GB og 4.800 kroner med 512 GB….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der står Facebook på det hele