Amazon Alexa i vækkeuret

Gaaab højt hos Krak

Danmark har flere online søgetjenester end Google. Krak f.eks. Her han man i august oplevet det lidt besynderlige, at månedens mest søgte ord var – Google.

Antallet af søgninger på ordet ”google” blev i august syv-doblet hos Krak, sammenlignet med måneden før. Og det undrer mig som noget over hos Eniro Danmark, der står bag Krak:

”Vi ved ikke præcist, hvorfor Google lige pludseligt er blevet så populært at google efter. Vi kan nemlig se, at kun få har klikket videre til Googles søgetjeneste, når de har fundet adressen hos Krak,” siger Eniro Danmarks kommunikations-chef Kristoffer Apollo.

Hele tre søgeord om børns tandpleje figurerer på Kraks Top-10 for august.

”Måske de mange danskeren blot har søgt efter Googles fysiske kontor i Danmark, fordi de havde noget at tale med Google om,” gætter han-

August måned søgninger hos Krak bærer ellers præg af årstidernes skiften – og hvilke emner der får de største overskrifter i aviser, tv, radio og nyhedstjenester på internet.

Det gode danske navn Peter Madsen var således ikke kun det mest søgte personnavn i den seneste måned. Kaptajnen på den forliste ubåd Nautilus var også det næstmest indtastede søgeord i august hos Krak.

”Vi ser jævnligt, at begivenheder, der fanger danskernes interesse bredt, også fører til, at der bliver søgt efter involverede personer på Krak. I dette tilfælde har vores brugere dog næppe fået meget ud af søgningerne, da vi har registreret over 800 personer ved navn Peter Madsen,” forklarer Kristoffer Apollo.

August er skolestart for rigtigt mange børn, unge og familier – og det afspejler sig tydeligt i danskernes søge-mønstre. Især børnenes tænder har været i centrum.

Således figurerer hele tre tandlæge-relaterede emner på Kraks Top-10 over søgeord i august. Her er listen, hvor søgninger på telefon numre og Kraks egne tjenester er siet fra:

  1. Google
  2. Peter Madsen
  3. Møbelfabrikker
  4. Skoletandpleje
  5. Kommunal tandpleje
  6. Parken
  7. Sygehus Syd
  8. Manøvrebane
  9. Murerfirmaer
  10. Børnetandpleje

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon Alexa i vækkeuret