Over 1 billion fotos med mobilen i år

Tal til din Allure højttaler

Amazon har kæmpe succes med sin talestyrede Alexa højttalere, der totalt dominerer markedet for lydbokse med indbyggede digitale assistenter.

Alexa-kompatible højttalere fra andre fabrikanter end Amazon selv er dog en sjældenhed, men de begynder så småt at komme. En af dem er den nye Allure fra den store Hi-Fi specialist Harman-Kardon.

Allure højttalerne er 360 grader rundstrålende og har indbygget ”ambient” lys. Med andre ord kan Harman-Kardon nyhederne ikke kun levere musikken, men også den tilhørende belysning. Et nyt lille skridt i retning af, at vellyd skal være en del af stuens møblement.

Harman-Kardon Allure arbejder trådløst via Bluetooth og kan derfor både fungere som enkelt-stående formidler af streamet musik fra mobiltelefon, i par med bedre stereo gengivelse eller som del af et multi-room system, hvor man har højttalere stående rundt omkring i boligen, der spiller samme musik.

Med indbygget Alexa kan man give sin Allure højttaler kommandoer med sin stemme. Ikke kun i forhold til lyden og den musik, man hører. Fra højttalerne vil man også kunne styre andre enheder, der sidder som del af boligens trådløse netværk – alarmer, låse, tv, køleskabe, termostater osv.

Tidligere i år præsenterede Harman-Kardon sin Invoke højttaler, der passer til Microsofts Cortana assistent.

Alexa gør det samtidig muligt at købe ind via højttaleren på Amazon, bestille en Uber (ikke i Danmark), reservere flybilletter og hotelværelser, lytte til aktuelle vejrudsigter osv.

Indenbords i Allure sidder fire mikrofoner til at opfange ejerens kommandoer, mens musikken formidles af fire enheder inklusive en subwoofer.

Allure har netop haft premiere på den store IFA 2017 messe i Berlin. Højttalerne kommer til salg før jul til priser fra 250 USD – ca. 1.600 kroner.

Med Allure sikrer Harman-Kardon sig, at man er til stede med højttalere på alle relevante platforme for personlige assistenter – bortset fra Apples Siri.

Tidligere på året præsenterede Harman således sin trådløse Invoke højttaler, der arbejder sammen med Microsofts Cortana assistent. Harmans datterselskab JBL har en højttaler  til Googles Assistant.  Og eftersom Harman i dag ejes af Samsung, kommer der nok også en boks til Samsungs Bixby assistent.

Harman-Kardon gruppen omfatter bl.a. højttaler specialisterne JBL og Infinity, kostbare forstærkere fra Mark Levinson, hovedtelefoner fra AKG og intelligent lys fra danske Martin Professional. Desuden leverer Harman-Kardon bilstereo til adskillige auto-mærker – bl.a. baseret på teknologi fra Bang & Olufsen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over 1 billion fotos med mobilen i år