Godt nyt for streamer folket

20.000.000.000.000 bytes på bordet

Jeg kan sagtens huske, at min første hjemmecomputer – en Sinclair Spectrum – havde 16 kilobyte lager. Det var en enorm størrelse dengang i begyndelsen af 1980’erne, og man kunne sagtens køre både en tekstbehandling, et regneark og en lille database på de 16 kb.

Næste trin blev en pc. Den var stor som en rejsekuffert og havde en rigtig skærm i sort/grøn. Ikke et tv, som min første praktiske intro til data. 64 KB i RAM-hukommelsen og en harddisk på 10 MB. Wowww.

Jeg skal skåne jer for at præsentere min senere udvikling. Den indeholder ganske mange desktop pc’er, laptops, Apple Macs osv. I stedet vil jeg hoppe frem til den absolutte nutid.

Den fylder jo ikke meget på skrivebordet. Nogle vil sikkert kalde den sorte kasse for lidt elegant.

 

 

 

Den bringer nemlig mobiltelefoner med 256 GB lager ombord – og er det ikke nok, kan man da købe den lille boks på billedet. Så har man 20 terabytes stående på skrivebordet – 20.000.000.000.000 bytes.

Western Digital sætter en ny rekord med sin nye My Book Duo. Den er den største eksterne harddisk, man kan købe for menneske-penge – og bruge både på jobbet og derhjemme.

My Book Duo ser faktisk ganske pæn ud. Den skræmmer ikke bordet og kan sagtens stå ved siden af en laptop. Hvem der så har brug for så meget disk-plads, ved jeg ikke. Måske folk, der arbejder med video, tv, biograffilm eller udvikler nye computerspil. Eller måske har ekstremt mange fotos i høj opløsning eller Raw format.

Ikke noget med trådløst netværk her. My Book Duo overfører sine enorme mængder data via kabel. Netværks-ledning eller USB Type C.

Western Digital nyheden rummer to harddiske på hver 10 TB, som man kan konfigurere lige efter ens behov og ønsker: RAID 0 vil f.eks. sprede data på begge diske. Bruger man RAID 1, vil de to diske spejle hinanden. Kapaciteten halveres ganske vist, men man har lavet sin egen interne backup af sine data.

Man kan opnå overførsels-hastigheder på op til 360 MB i sekunder via et USB Type-C kabel. Man kan password beskytte informationerne og kryptere dem i 256 bit undervejs.

Western Digitals nyhed måler 180 x 100 x 160 mm og vejer knap 2,4 kilo. Prisen er lidt saftig, men næppe skræmmende for dem der bruger rigtigt meget plads. 800 USD eller godt 5.000 kroner koster 20 TB udgaven af My Book Duo. Kan man nøjes med det halve, er prisen også ca. det halve….

https://www.youtube.com/watch?v=87mJLy_7G4o%20

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nyt for streamer folket