Mænd taler, kvinder sms’er

Nu går cykelpumpen online

Hvis du er seriøs med din cykel og din cykling – og det er du vel som god dansker – bekymrer du dig om trykket i dine cykeldæk.

Skal du f.eks. på en lang cykletur på almindelig asfalt, skal dækkene have ét tryk, mens de måske skal være en anelse mere bløde, hvis opgaven er ujævne stier med sten eller direkte offroad med en mountain bike.

Nogle få personbiler fås med elektronisk aflæsning af deres dæktryk – og den smarte feature måtte da også komme til cykler. Hos Silca har man indbygget den i selve cykelpumpen, der via Bluetooth står i kontakt med en iGauge app på mobiltelefonen.

Silca Tattico er en lille luftpumpe – en af dem, man kan montere på selve sin cykel og altid have med sig, når jernhesten skal motioneres. Pumpen er heller ikke større end, at den sagtens kan lægges i en rygsæk eller skuldertaske.

Lufttrykket kan måles i ”real time”. Det vil sige, at trykket aflæses i samme øjeblik, man sætter pumpen til ventilen – og vises med store tal på ens smartphone skærm.

Skal man opnå et bestemt eller anbefalet tryk (målt i psi) i sit cykeldæk, vil app’en give en alarm med lyd og blink, når man når den, mens man pumper. Det forudsætter dog, at man på forhånd har lagt de ønskede værdier ind i iGauge app’en. Den fås til både iPhone og Android.

Præcisionen er på plus minus én procent, hvilket må være alt rigeligt for selv inkarnerede cykel entusiaster, der behandler deres dyre specialdæk, som om det var deres egne små børn.

Silca Tattico Bluetooth Bicycle Mini Pump kan bestilles på Silcas hjemmeside til priser fra 120 USD pr. styk. Det er ca. 775 kroner. Levering omkring 1. september….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mænd taler, kvinder sms’er