Notifikationer er det vigtigste på uret

Her er hundens nye bedste ven

For nogle år siden var robot-hunde det hotteste, man kunne tænke sig. Sony havde lanceret deres Aibo, der kunne forstå ejerens bevægelser. Det var rigtig ”cute” i 2012.

I dag kan man købe mange forskellige robotter. I alle mulige skikkelser. Til leg, opgaver på arbejdet og til at hjælpe i husholdningen. Tænk blot på de populære robot-støvsugere og -plæneklippere.

Derfor må det være på tide at finde på nye og andre anvendelser til robotter. Som f.eks. en robot til hunde i stedet for en robot-hund.

Anthouse hævder at være den første af slagsen. En tank- eller støvsuger-agtig gadget, der skal kunne blive hundens bedste ven, når ejerne ikke er hjemme.

Hunde – eller for den sags skyld også katte – er ellers allerede målgruppen for en masse elektroniske dimser. Der er f.eks. bolde, mus og apparater, der sender laserstråler ud på gulvet, som dyrene kan more sig med at fange. Alle sammen fjernstyret via trådløst internet og ejernes computer eller smartphone.

Anthouse kan det samme og meget mere.

Anthouse skal være hundens bedste ven,. Robotten kan f.eks. skyde tennisbolde afsted, som hunden skal fange og bringe tilbage.

Det nye legetøj har f.eks. et video kamera på fronten, som kan overvåge, hvad hunden foretager sig – om den sover eller laver ulykker i huset. Kameraet kan sende ”live” via internet eller tage fotos og videoer, som man kan kigge på senere. Derfor kan Anthouse også bruges som en husalarm, der viser billeder af f.eks. indbrudstyve eller konens/mandens elsker.

Hundens mennesker kan tale til kæledyret via robottens højttaler – eller lade den skyde små tennisbolde afsted, som vovse kan fange. Er hunden godt opdraget, kan den bringe boldene tilbage og lægge dem i en kurv på toppen af robotten, der så kvitterer med en godbid.

Dem har den et helt lille lager af i sin ”mave”, som ejeren kan frigive stykvis via en app på sin iPhone eller Android telefon. Naturligvis kan samme depot bruges til at fodre hunden med sine normale måltider. Tørfoderet kommer så frem i en skål på siden af robotten.

Anthouse finder selv tilbage til sin dok, når den trænger til ny energi.

Anthouse kan selvfølgelig også gå tur med hunden. Formentlig kun i selve huset eller i haven, for hvordan skal robotten kunne åbne døre? Producenten viser det i sin video – med Anthouse forrest, hunden efter og ejeren sidst. Mon Anthouse i virkeligheden tager både kæledyr og menneske på tur?

Anthouse indeholder også infrarøde sensorer, der føler, om hunden er i nærheden – eller forhindrer, at robotten støder ind i møbler, vægge, døre osv.

Endelig finder Anthouse automatisk tilbage til sin docking station, når den selv er sulten. Så kan robottens batteri oplades. Fire timers opladning giver fem timers drift.

Anthouse kan i øjeblikket forudbestilles via Kickstarter til en favørpris på 299 USD – det er ca. 1.900 kroner. Levering vil ske i december – måske som julegave til familiens Fido….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Notifikationer er det vigtigste på uret