Google til kamp mod ”hate crime”

Philippe Starck hjælper Xiaomi med mobil

Kinesiske Xiaomi var firmaet, der for alvor indledte trenden mod smartphones uden ramme omkring skærmen. Det skete med lanceringen af den opsigtsvækkende Mi Mix telefon for et år siden. En mobil, der aldrig blev til meget andet end et koncept – og i hvert fald ikke kom til salg i større mængder i f.eks. det design-elskende Europa.

Siden har næsten alle andre store smartphone fabrikanter fulgt trop. Selv Apple, der ellers gennem mange år har holdt sig til solide rammer omkring iPhones display.

Men selv den kommende iPhone 8 virker klodset og gammeldags sammenlignet med, hvad Xiaomi vil præsentere i begyndelsen af september.

Pissst – næsten væk er rammerne omkring skærmen. Den nye Xiaomi har et display på enorme 6,4 tommer, men virker mindre.

Den nye Xiaomi Mi Mix 2 slår alle rekorder og er den første smartphone, hvor man helt bogstaveligt kan påstå, at skærmen fylder hele fronten. Kun én til to procent ramme er tilbage, hvor alle konkurrenterne stadig disker op med 15 pct. eller mere.

Xiami har hentet hjælp hos den berømte franske designer Philippe Starck, der bl.a. har en stor fanskare i Danmark. Starcks måske mest kendte hverdags-design er den UFO-lignende citron presser til Alessi, mens franskmanden i de senere år har gjort sig mest bemærket for at indrette hoteller og restauranter verden over.

En mobiltelefon kan uden tvivl give Philippe Starck ny opmærksomhed på sine ældre dage. Designeren er i dag 68 år uden indikation af, at han er blevet mindre utraditionel i sine ideer.

Den berømte franske designer Philippe Starck hjælper kineserne med at designe den epokegørende smartphone

Nyheden om den nye Mi Mix 2 smartphone kommer da også fra Starck selv – ikke officielt fra Xiaomi i Kina. Starck lod nemlig bomben springe på sin Facebook profil forleden dag.

Meget er der ikke sluppet ud om teknikken i Mi Mix 2, men telefonen får formentlig en meget stor skærm på 6,4 tommer i Quad HD kvalitet – måske kun i Full HD. Det er vel kun et spørgsmål om pris.

Processoren bliver uden tvivl en Snapdragon 835 med 4 eller 6 GB RAM. På bagsiden får Mi Mix 2 et dobbelt kamera, mens man må undre sig lidt over, hvor Xiaomi vil få plads til selfie skyderen, når hele telefonens forside er en skærm. Måske kineserne har fundet et trick, vi ikke har set før.

For et år siden præsenterede Xiaomi den første Mi Mix telefon. Den havde stadig en tyk ramme i bunden, hvor selfie kamera, hjemknap og fingeraftryks skanner sad.

Ved første øjekast kan det nye Xiaomi flagskib ligne en Samsung Galaxy S8+ meget. Kigger man lidt nærmere, kan man dog se, at Mi Mix 2 ikke har rammer på nogen sider. Samsung har stadig i top og bund.

Måske kan vi denne gang håbe, at Xiaomi helt officielt kommer til Danmark med andet end øretelefoner, Power Banks og andre småting.

En ny analyse fra Canalys viser nemlig, at Xiaomi har erobret en fjerdeplads blandt solgte smartphones i Central- og Østeuropa. Og det er jo ikke så langt fra de danske grænser….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google til kamp mod ”hate crime”