Kan I leve uden jeres mobil?

Så er Nokia 8 omsider officiel

Nokia har fået så meget forhånd-omtale af sine nye Android telefoner, at forventningerne er meget høje. Ikke kun hos skeptiske anmeldere, men også hos publikum.

De første konkrete skridt har ellers ikke været entydigt lovende. Flere af de nye modeller har således været forsinket i flere omgange. Omvendt er Nokia den mest solgte smartphone på det amerikanske marked – hvor næsten alle mobiltelefoner sælges sammen med en kontrakt fra et teleselskab.

Never mind – i dag blev Nokias nye 8 topmodel officiel, og den kan købes i Danmark og resten af Europa fra den 6. september. Prisen er 600 euro – ca. 4.500 kroner i Danmark.

Nokia 8 bliver dermed ca. 1.200 kroner billigere end Samsungs Galaxy S8. Prisen i forhold til iPhone 7 er ca.. 1.000 kroner lavere.

Mere relevant er det nok at sammenligne med OnePlus 5, der appellerer til samme publikum. Nemlig dem, der gerne vil have top-ydelser til en lav pris. I denne sammenligning står Nokia 8 umiddelbart en smule svagere, medmindre teleselskaber som Telenor dumper prisen for at komme ind på markedet for toptelefoner med Nokia.

Ud fra de officielle europæiske priser er Nokia 8 hele 100 euro dyrere end OnePlus 5. Rygter vil dog vide, at Nokia 8 vil kunne købes til ca. 4.300 kroner – næsten det samme som OnePlus’ øjeblikkelige bestseller.

 

Nokia 8 kommer med specifikationer, der er en toptelefon værdig. Processoren er en Snapdragon 835. Der er 4 GB RAM og 64 GB lager samt en skærm på 5,3 tommer i Quad HD grafik. Meget lig OnePlus 5.

Nokia vil i høj grad udfordre på kvaliteten af de indbyggede kameraer. De stammer fra tyske Zeiss og er både på front og bagside med en 13 megapixel sensor. På bagsiden er der naturligvis tale om et dobbelt kamera a la OnePlus, Apple og Huawei.

Til gengæld vil Nokia udrydde begrebet selfies. Fremover hedder de ”bothies”:

Bothies er video klip, der optages med både det fremad- og det bagud-rettede kamera på samme tid. Videoerne kan så vises på telefonen som ”split screen” eller de kan ”live” streames på Facebook, Instagtram, Snapchat, Twitter og YouTube.

Nokia 8 er pakket ind i en blok af vandtæt aluminium. Den er vandtæt efter IP54 specifikationerne og fås i kulørerne kobber, stålgrå, mellem- og mørkeblå. Styresystemet er Android 7.1 med Googles personlige Assistant i.

Batteriet er på relativt beskedne 3.090 mAh, der kan oplades på lyntid via et USB-C stik og Qualcomms Quick Charge 3.0 teknologi.

Med i prisen følger ubegrænset plads hos Google Photos i skyen, hvilket nok kan være en god ting, når man for alvor begynder at skyde mange videoer med Nokia 8’s sjove Bothies funktion.

I forbindelse med præsentationen af Nokia 8 kommer en af firmaets repræsentanter i øvrigt til at tale over sig, da journalister spurgte, hvor 8’eren havde et så forholdsvis lille display i forhold til konkurrenterne.

Det er, fordi Nokia til efteråret kommer med en større Nokia 9 model.

Den får et display på enten 5,5 eller 5,9 tommer og leveres med mere RAM (6 og 8 MB) samt et lager på 128 GB som standard. Den bliver desuden vandtæt efter IP68 standarden og får iris-skanner i stedet for identificering via fingeraftryk.

Processor og kameraer vil være de samme som i Nokia 8, men prisen ryger nok mindst 1.000 kroner op eller mere…

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I leve uden jeres mobil?